Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Film Láska nebeská: Po čtrnácti letech se dočkáme pokračování!

16. února 2017 | 12:25

Láska nebeská patří k filmům, které získaly čestné místo v televizním vysílání během vánočního období. Vánoce si bez této romantické klasiky neumíme představit. A zanedlouho budeme moci nahlédnout, jak se životní osudy filmových postav vyvinuly!

Přestože druhá pokračování filmů bývají jen málokdy lepší než jejich první díly, v tomto případě bychom se nezlobily, kdyby se tvůrci rozhodli pokračování natočit. Jak by se asi vyvíjel vztah britského premiéra v podání Hugha Granta a jeho pohledné asistentky Natalie? Jak by dopadli malý zamilovaný chlapec Sam a jeho první velká láska Joanna?

Dohry propletených osudů postav se sice dočkáme, ale trochu jinak, než bychom si představovaly. Režisér Richard Curtis (60) se rozhodl natočit pouze asi desetiminutový snímek, vlastně jen takový epilog.

"Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych napsal pokračování Lásky nebeské, ale přijde mi zábavné udělat desetiminutový snímek o tom, jak to s postavami dopadlo," řekl režisér.

Video se připravuje ...
Píseň z Lásky nebeské: Billy Mack - Christmas is all around me • VIDEO: Youtube.com/BPŽ

Snímek s názvem Red Nose Day Actually bude mít premiéru na britské televizní stanici BBC 24. března, právě v den, kdy v Británii slaví Red Nose Day. Pořádá ho charitativní organizace Comic Relief, kterou založil režisér Curtis. Událost má za cíl nasbírat finanční prostředky pro pomoc lidem napříč Británií a Afrikou, kteří se potýkají s chudobou.

Účast ve snímku přislíbila celá řada herců, jsou mezi nimi Hugh Grant (56), Keira Knightley (31), Martine McCutcheon jako Natalie, jako rocková hvězda Bill Nighy (67), Thomas Sangster (26) alias Sam, Rowan Atkinson (62) jako snaživý prodejce šperků s talentem "rychle" zabalit dárek, Lucia Moniz (40) a Olivia Olson (24) jako Joanna.

"Těšíme se a jsme rádi, že tolik herců přislíbilo účast. Bude to rozhodně nostalgické vrátit se zpět a znovu ztvárňovat postavy o čtrnáct let později," dodává Curtis.

Autor: luh