Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Me too jsou příběhy holčiček, co se chtěly dostat k filmu a držely, říká Jaroslav Kubera

Senátor a teplický starosta Jaroslav Kubera se svými provokativními názory netají. A je na ně pyšný. V pořadu Prostor X pro web reflex.cz se tentokrát vyjadřoval také k sexuálnímu násilí na ženách, obtěžování a genderové nerovnosti, která podle něj neexistuje.

Násilí Jaroslavu Kuberovi samozřejmě vadí a mělo by se proti němu bojovat, a to včetně toho sexuálního. Druhým dechem ale dodává, že kvůli tomu přece "nepřestaneme balit holky".

Statistikám přitom nevěří. Problém je podle něj úmyslně nadsazený, aby se na něm živily "ultrafeministky". Zmiňuje přitom, že mu spíš vadí vegani, kteří jsou prý větší hrozba než globální oteplování. Na to totiž senátor Kubera také nevěří.

Debaty kolem sexuálního násilí a me too pak nazývá iracionální kampaní. Je to prý moderní a celá věc se zvrhla. Nerovnost je uměle vytvořená konkurence a schopné ženy mají stejnou šanci prosadit se jako schopní muži. Stát pro ženy dělá dost a není jeho povinností dělat víc.

Jakými dalšími misogynními názory poslanec Kubera šokoval? Proč je zbytečné bojovat proti globálnímu oteplování? A proč jsou vegani tak nebezpeční? To vše se dozvíte ve videu.

Další díly pořadu Prostor X najdete ZDE >>>

Autor: Čestmír Strakatý, Reflex.cz
Video se připravuje ...