Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Petr Štěpánek v nové roli a slušivém plnovousu

Video se připravuje ...
Petr Štěpánek
VIDEO: Ladislav Novák
27. ledna 2016 | 06:00

Petr Štěpánek se v příběhu o Leopoldu Hilsnerovi Zločin v Polné, který bude koncem měsíce vysílat Česká televize, objeví v roli soudce. Ten se stejně jako téměř všichni kolem nechá ovlivnit negativními postoji vůči Židům. Těšit se můžete na velice napínavý příběh založený na skutečné události.

„Mám velice rád historii, takže jsem tento příběh znal předtím, než jsme začali natáčet,“ řekl nám Petr Štěpánek. Soudce, kterého ztvárnil, rozhodně nepřispěl k tomu, aby se vyšetřovatelé a celá veřejnost zaměřili na hledání toho pravého pachatele. Mnohem důležitější roli zde hrála obrovská vlna antisemitismu a našlo se jen pár jedinců, kteří opravdu stáli o to, aby se našel pravý vrah.

Situace, do které se nešťastně přimotal Leopold Hilsner – kdy se proti jedinci spikne celý svět – potkala prý Petra Štěpánka už víckrát. „Každý člověk se do takové situace, kdy má pravdu, ale bohužel ji nikdo neslyší, během života dostane a mnohdy i víckrát. V každém případě ten příběh je opravdu zajímavý a velice silný a stojí za to se na něj podívat.“

 

Zajímají vás rozhovory s významnými herci? Podívejte se na další.

Video se připravuje ...