Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podívejte se, jak vypadá česká Sofia Loren Marie Drahokoupilová dnes

Video se připravuje ...
Marie Drahokoupilová je velká cestovatelka a gurmánka
VIDEO: Adam Balažovič
14. června 2015 | 06:00

Herečku Marii Drahokoupilovou milovalo mnoho mužů a byla jim symbolem krásy.  Přezdívalo se jí česká Sofia Loren. Dodnes má tahle dáma své kouzlo a šarm. Naposledy jsme ji na televizních obrazovkách mohli vidět v seriálu Život je ples z prostředí domova seniorů. My ji potkaly na křtu knihy o nejlepších pražských restauracích, a tím pádem jsme zjistily, že je to velká gurmánka a doma si dělá i krevety.

Mnoho žen by se od Marie Drahokoupilové mohlo přiučit, jak si i v důchodovém věku užívat život a udržovat se v kondici. Přiznala nám, že na dlouhé vyvařování ji rozhodně neužije, ale na druhou stranu se neodbude jenom rohlíkem. „Mám ráda portobello houby, které prodávají v Lipové ulici, jsou to italské houby. Mají tam také báječné bedly a žampiony, které si udělám buď jako minutku, nebo klasicky s vajíčkem. Potom mám ráda špagety na všechny způsoby, třeba s krevetkami je to velice rychlé. No a v neposlední řadě salát, to je nejrychlejší a neumaže se sporák.“

Marie Drahokoupilová
Autor: profimedia

Herečka rozhodně není ten typ, který sedí doma u televize a nadává na svět. Moc ráda cestuje, teď v létě ji čekají dokonce dvě zajímavé zahraniční cesty. „Nejdříve se pojedu podívat do Vídně, kterou miluji. Teď jsem se vrátila z Budapešti, která mě okouzlila. Vůbec jsem nečekala, že je to tak krásné a čisté město s výborným jídlem. Viděla jsem také tři operety, protože já se snažím spojit to ještě také s něčím zajímavým k vidění. Ještě mě čeká cesta do okouzlujícího údolí, do kterého jezdím už dvacet let – Bad Hofgastein. Je tam minerální voda, jsou tam teplé bazény, takže ležíte v bazénu a díváte se na zasněžené hory, a to vše za daleko menší cenu než v Praze,“ prozradila nám Marie.

Video se připravuje ...