Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jan Onder: Ve škole jsem byl děsný exot

Video se připravuje ...
Jan Onder, rozhovor
VIDEO: Adam Balažovič
9. srpna 2014 | 10:00

Tanečník Jan Onder je sympaťák, kterého jistě znáte z pořadu StarDance, ve kterém již několikrát vystupoval, naposledy s Miss World Taťánou Kuchařovou. Sešli jsme se s ním a trošičku ho pro vás vyzpovídali.

Prý jste toužil po tom být tanečníkem už od mala, neměl jste nikdy jiný sen?
Já jsem vždycky chtěl vystupovat před lidmi, ale pamatuju se, že když jsme měli v první třídě kreslit to své vysněné povolání, tak všichni kreslili kosmonauty a popeláře a já jsem kreslil zpěváka. Má to ale háček, neumím zpívat, tak jsem začal tančit. Tancoval jsem na staré české hity od Gotta, Neckáře, Rottrové a dodnes mám tuhle hudbu rád a poslouchám ji v autě. Všichni se mi kvůli tomu smějí.

Tanec není úplně mužný koníček, nesmáli se vám ostatní kluci?
Strašně se mi smáli, byl jsem velký outsider, ale navíc jsem byl takový šášula třídy, takže jsem to vždycky nějak vybalancoval nebo si to vybojoval, tedy slovně. Já jsem se nikdy moc nepral. Na střední škole mi říkali „pošťáku“, do školy jsem totiž místo batohu nebo tašky, nosil takový ten kufřík na kolečkách. Viděl jsem to totiž u těch skvělých tanečníků na soutěžích, kteří pořád cestovali, a tak si vozili věci v kufru s kolečky. Byl jsem opravdu exot. Měl jsem taky přezdívku „žloutenka“, protože jsem se mazal samoopalovacími krémy, abych na soutěžích vypadal dobře, ale v té době ještě nebyly tak kvalitní, tak jsem to měl strašně flekaté a žluté.

Nemysleli si o vás lidé, že jste gay?
Samozřejmě, že si to myslela spousta lidí, ale mně se líbily holky, vždycky jsem se do nějaké zamiloval a už jsem to moc neřešil.
Děvčata vnímala vaše tančení jak?
Jelikož to mnoho kluků nedělalo, tak jsem byl dost jedinečný a pro spoustu holek zajímavý, takže si nemůžu stěžovat.

Co na ženách nejvíc obdivujete?
Takovou tu určitou najivitu, úsměv. Mám rád, když má žena krásné, voňavé vlasy. Mám rád normální, pohodové holky, ne žádné fifleny. Taky obdivuju, když jsou ambiciózní a pracovité. Rozhodně bych nechtěl domácí puťku.

Dovedl byste žít se ženou, která by vydělávala víc než vy?
Ještě jsem to nezažil, a je dost možné, že bych s tím měl problém.

Co na ženách nesnášíte?
Nemám rád, když jsou hysterické nebo opilé.

Jaký je váš vztah k alkoholu?
Rád si dám občas víno nebo zajdu s kamarády na jedno dvě pivka. Stane se třeba jednou dvakrát do roka, že se někde zničím, ale snažím se to nedopustit a nepřehánět to.

Když tolik pracujete, neutrpí tím váš partnerský vztah?
Teď jsem to zrovna řešil, my jsme spolu vlastně 24 hodin denně. Pracujeme spolu a náš problém je v tom, že spolu neděláme takové ty normální partnerské věci, nemáme na to čas. Je to hodně náročné, ale dáváme to.

Co říká na to, když tančíte s nejkrásnější ženou světa?
No tak jednoduché to není. Já mám na to takovou taktiku, že jí vždycky s tou mou partnerkou ze StarDance skamarádím a pak je to o něco lehčí. Tohle není to nejhorší, to ještě chápe, ale já dělám také kurzy pro ženy, kde mám 30 žen a pro to takové pochopení nemá.

Co svatba, uznáváte instituci manželství?
Rozhodně uznávám, mám dobrý vzor ve svých rodičích, ale zatím jsme to s přítelkyní neřešili. Možná až budeme mít ten svůj vysněný domeček, tak to potom posuneme zase o krok dál.

Soutěž StarDance vám docela změnila život ne?
Určitě. Pomohla mi prosadit se i v byznyse, předtím jsem dost živořil, protože tanečníci do toho svého koníčka spíš investují, než aby z toho vydělávali. Musím to zaklepat, teď se mi daří a rozhodně se mi život změnil.

Vnímáte nějakou závist a nevraživost?
Musím říct, že mi ještě nikdo klíčem auto nepoškrábal, ale vnímám to, že jsou lidé, kteří mi to nepřejí, ale já se snažím být s každým v pohodě.

Máte ještě nějaké jiné koníčky?
Mám rád hudbu, jak jsem řekl, poslouchám ty staré pecky, hlavně v autě. Rád chodím do divadla, ale na nic nemám čas, teď je to opravdu hodně o práci. Také strašně rád trávím čas se svými rodiči, ale nic teď nestíhám.

Video se připravuje ...