Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Daniela Písařovicová: Nerada mluvím o lásce

11. srpna 2014 | 09:30

S moderátorkou Danielou Písařovicovou jsem se sešla jen pár hodin předtím, než odletěla na zaslouženou dovolenou na Lefkadu. Povídaly jsme si o tom, co právě řeší a jestli občas některým politikům nenadržuje.

Proč jste si vybrala zrovna řecký ostrov?

Slyšela jsem, že Lefkada je nádherná. Že jsou tam jedny z nejhezčích pláží, takže plánuju, že se tam budu povalovat a odpočívat. Jsem pořád v poklusu, takže se těším, že vypnu, chvíli na mě nikdo nebudu mluvit a já nebudu muset odpovídat. Budu si číst, relaxovat. Večer vyrazím do města ochutnávat řeckou kuchyni a nasávat atmosféru.

Takže jste takový dovolenkový povaleč?

Nebylo to tak vždycky. Ale když máte jen týden dovolené, tak asi nechcete vyrazit s krosnou do hor. Prostě chcete jen „vypnout“.

Týden dovolené… Není to málo?

Musíme se s kolegy nějak vykrýt, a počet moderátorů je omezený.

Vždyť se o prázdninách na zprávy snad ani nikdo nedívá…

Je jasné, že je sledovanost bývá nižší. Ale to prostě nejde, abychom kvůli prázdninám zrušili hlavní zpravodajskou relaci.

Krásná Daniela Písařovicová v moderátorském křesle vystřídá Jolanu Voldánovou, která odchází po dlouhých 18 letech.
Autor: archiv Blesku
Cítíte rozdíl, když moderujete Události o prázdninách, a v průběhu roku?

Ano. Ale ono je to závislé na politicích. Když mají volno, tak my logicky nemáme tolik politických témat, odpadají stresové rozhovory. I když letos mám pocit, že se naši politici vyhecovali – pořád jsou ve sněmovně, i když by měli mít prázdniny. Takže politika se teď řeší vlastně neustále.

Co momentálně řešíte vy?

V poslední době se snažím hodně se hýbat. Pětatřicítka je za mnou a tělo začíná jinak reagovat a mění se. Nebyla jsem nikdy zvyklá se kontrolovat, co jím, jak jím, kdy jím a kolik toho jím. Ale teď cítím, že je to nutné.

Cítíte se jinak poté, co jste oslavila pětatřicítku?

Ne, pořád se cítím mladě. Pokaždé, když vyslovím, kolik mi je, tak tomu nevěřím. Připadá mi, že to přece nemůžu být já, že tolik odžito nemám…

Nepřišly s přibývajícím věkem i společenské tlaky a věčné otázky: „Kdy bude svatba?“ a „Kdy budete mít dítě?

Při každé návštěvě babiček, tet i strýčků musím na tohle odpovídat. Našim jsem to už zakázala. A ostatním neodpovídám. I když samozřejmě chápu, že je to logické, že v tomhle věku už dříve bylo běžné být vdaná a mít několik dětí. Ale já myslím, že se věkové hranice posouvají a že čas ještě mám.

Jak odpovíte mně, když se zeptám, kdy bude svatba?

To a také z čeho má Daniela Písařovicová strach, na co se těší a čemu věří se dočtete v nejnovějším čísle magazínu Blesk pro ženy, které vychází už dnes!

Blesk pro ženy č. 33
Autor: Blesk pro ženy

Autor: Alice Rossi
Video se připravuje ...