Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Petra Paroubková (39): Sukně jsem ráda vyměnila za tepláky

12. července 2012 | 06:33

ROZHOVOR: Kvůli manželství s Jiřím Paroubkem paní Petra Paroubková opustila práci tlumočnice. Dcera Margarita ji záhy vyřadila i ze společenského dění. Běžně proto obléká džíny a tepláky. Móda tuto štíhlou blondýnku ale pořád hodně baví.

Ráda navštěvujete módní přehlídky, naposledy návrhářky Jitky Klett. Jaká móda se vám líbí?

Na společenské akce si ráda oblékám šaty od návrhářky Jany Berg. Nejen, že se mi líbí, ale je to přátelsky srdeční záležitost. Jana šije fantastické věci, někdy jsou trochu extravagantní, všechny mi ale perfektně sednou.

Ze společenského života jste se teď trochu stáhla.

Mám skoro tříletou dceru, tak nemám moc příležitostí někam vyrazit. Většinu času trávím na zahradě, nebo na písku, a tak moje běžné oblečení jsou tepláky nebo džíny. Ve sportovní módě se cítím dobře.

Jaké změny vám přineslo mateřství?

Kvůli dceři jsem jednoduše všechno odhodila, je to můj největší poklad a do konce života za ni budu vděčná.

V čem vás dcera ovlivnila nejvíc?

Možná právě v módě. Když jsem byla svobodná a bezdětná, tak jsem nosila sukně a podpatky a teď, vdaná a s dcerou, chodím sportovně oblečená a v teniskách nebo žabkách, protože jinak bych se s ní nehnula…

Dcera je právě v tom nejroztomilejším věku, čím vás v poslední době nejvíc rozesmála?

Rozesmála mě, když jsem počítala do tří, aby něco udělala, že pak dostane na zadek. Když jsem řekla jedna, dvě, tak sama dodala: „Tři a už můžeš na zadek.“ A pak máte dítě vychovávat…

Jak budete trávit léto?

Pojedeme na dovolenou do Řecka. Malá má malé zdravotní problémy, na které jí pomůže pobyt u moře.

Když mluvíme o zdravotních problémech, sama jste zaplatila hodně drahý přístroj postižené Nikolce, o které jsme psali.

Když jsem na webu Blesku našla příběh Nikolky, velmi mě zasáhl. Mně se naštěstí narodila zdravá holčička, ale v blízkém okolí mám ještě tragičtější zkušenost, o té ale mluvit nebudu.
Jsem moc ráda, že jsem mohla někomu pomoct. S maminkou Nikolky zůstáváme v kontaktu. Celá její rodina je strašně pozitivní a takovou dávku kladných emocí jsem u nikoho dlouho nezažila. Tou pozitivní energií mě dobíjí.

Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...