Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

8 módních chyb, které dělají muži: Nepadnoucí oblečení i nevhodné boty

  • I muži se dopouštějí zásadních módních chyb!
    19. dubna 2014 | 06:00

    Většina mužů módu zdaleka neprožívá tak, jako my ženy. Upřímně řečeno, asi o to ani nestojíme. Existují ale základní pravidla, kterým by měli věnovat pozornost i pánové. A teď nemluvíme pouze o tom, že tričko se skvrnou z oběda patří do špíny. 

  • Chlupatý hrudník

    ...
    Autor: Profimedia.cz

    Muži občas neodhadnou kolik knoflíků je v pořádku rozepnout nebo jak hluboký výstřih má mít správné tričko. Následně dochází k tomu, že se z oblečení dere ven ochlupení na hrudníku. A to opravdu není sexy. Právě naopak, asociuje nám to období osmdesátých let a vilné přestárlé mládence na diskotékách.

  • Kecky k elegantnímu outfitu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Naše drahé polovičky nepotřebují třicet párů bot jako my ženy. Většina ale bohužel vyznává druhý extrém a často má pouze jeden! Nošení stejných bot každý den přitom může škodit zdraví. Boty se při častém nošení rychle zdeformují a chodidlo tak nemá správnou oporu. Navíc muži často nevnímají vhodnost bot a pohodlné kecky klidně obléknou i k obleku. Trvejte tedy na tom, aby vaše polovička měla alespoň dva páry, které bude střídat podle příležitosti.

  • Lyžařská bunda do města

    ...
    Autor: Archiv firem

    Stejná situace jako u bot často nastává i u svrchníku. Muži si potrpí především na funkčnost. Proto často volí lyžařské bundy, jež neprofouknou, hřejí a mají velké kapsy. Přitom do města jsou absolutně nevhodné! Městské zimy přeci nejsou tak kruté, aby vyžadovaly péřovku nebo jinou funkční bundu. Nemluvě o vhodnosti ke společenskému oblečení. Taková bunda zkrátka patří na hory nebo na sport, ne do ulic.

  • Špatná délka kalhot

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    V ulicích se, až na výjimky, setkáváme vesměs s dvěma skupinami mužů. Jedna polovina má kalhoty příliš krátké, možná proto, že z nich vyrostli a nechce se jim do obchodu pro nové. Druhá skupina se vyznačuje sešlapanými konci, které jsou příliš dlouhé, a snadno sklouznou až k podrážce. Ať tak či onak, výsledek je tragický. Pánové, kalhoty by optimálně měly končit u zavázaných tkaniček!

  • Vybledlé a popraskané nápisy na tričku

    ...
    Autor: Archiv firem

    Když si muži oblíbí nějaké tričko, velmi těžce se s ním loučí. A to i v případě, že má svoje nejlepší roky už za sebou. Muži mají zkrátka zafixováno, že se jim líbilo, když si ho kupovali, a na destruktivní sílu času už příliš nedbají. Často tedy nosí kousky, jež pamatují ještě jejich pubertu. Naučte partnera, že pokud trvají na tom, že vtip na tričku je pořád aktuální, musí být také stále čitelný. Není-li tomu tak, nemilosrdně tričko přesuňte do hromádky na domácí válení.

  • Nepadnoucí oblek

    ...
    Autor: Shutterstock

    Najít dobře střižený oblek, který muži perfektně padne, není jednoduché. Obzvlášť pokud si ho muži kupují sami. Nákup pro ně totiž musí být snadný a především rychlý. Často tedy neřeší, zda sako padne v ramenou, neodstává přes hrudník nebo má správnou délku. Řeší pouze to, zda zapnou knoflíky. Výsledkem jsou ulice plné ramenatých mužů utopených v příliš dlouhých, nehezky střižených kouscích.

  • Ponožky v sandálech

    ...
    Autor: Shutterstock
    Je-li řeč o mužích, nemůžeme opomenout nestárnoucí nešvar ponožek v sandálech. Bylo o nich napsáno už mnohé a pořád nechápeme, proč nám to muži vlastně dělají. My se ptáme: Pánové opravdu s tímto „trendem“ nechcete přestat?

  • Batoh k obleku

    ...
    Autor: Archiv firem

    Další chybou u společenského oblékání je pánské příruční zavazadlo. Muž sice nemá tolik nezbytností jako průměrná žena, ale je nám jasné, že doklady, svačinu či počítač musí někam uložit. Co už ale nechápeme je, že onou úschovnou musí být batoh! Pánové, pokud nosíte pravidelně oblek, pořiďte si elegantní koženou brašnu do ruky nebo s popruhem přes rameno.

  • Peněženky v kapsách

    ...
    Autor: Shutterstock

    Klasickým zvykem mužů je nošení všech denních nezbytností po kapsách místo v praktické brašně. Největším problémem se staly velké peněženky, často nacpané starými účty a dalšími papíry. Pokud je muž nosí v zadní kapse, není to hezké, ale stále to akceptujeme. Když si ji ale strčí do přední kapsy, vytvoří velmi nelichotivou bouli, která deformuje postavu a vypadá zkrátka hrozně.

  • Sportovní oblečení nošeno do města

    ...
    Autor: Archiv firem

    Můžete namítat, že sportovní trend je jedním z želízek v ohni letošní sezóny. Jde ale pouze o inspiraci sportem. Sportovní soupravy by zkrátka měly zůstat v tělocvičně. A to platí nejen pro ženy ale samozřejmě i pro muže. Funkční oblečení je zkrátka funkční z nějakého důvodu a do města větrovky, potítka nebo tepláky nepatří.

Autor: Kristýna Dolejšová
Diskuse ke článku
.