Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podzimní klobouky podle tvaru obličeje: Který sluší právě vám?

  • Trendy klobouk k podzimu prostě patří!
    7. září 2014 | 06:00

    Letos na podzim se bez stylového klobouku zkrátka neobejdete. Najít však ten pravý, který vám dokonale padne, bývá složité. Velkou roli ve výběru klobouku hrají obličejové rysy. Poradíme vám, který klobouk bude slušet právě vám.

  • Oválný obličej

     

    Pokud máte úzký oválný obličej, máte štěstí, sluší vám totiž jakákoliv pokrývka hlavy, včetně všech druhů klobouků. Pořídit si tedy můžete malý, velký, hranatý i asymetrický klobouček. Závidíme!

    H&M, 399 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Dlouhý obličej

     

    Ženám s úzkým a navíc dlouhým obličejem sluší klobouky, které obličej opticky rozšíří. To jsou takové, které co nejvíce zasahují do čela, nejsou příliš vysoké a nemají příliš širokou krempu.

    Mango, 899 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Kulatý obličej

     

    Pokud máte kulatý obličej, potřebujete si pořídit klobouk, který ho zvládne opticky zúžit. Trefou do černého bude klobouček v pánském stylu, který bude vyšší a ideálně černý, aby co nejvíce zeštíhloval.

    F&F, 399 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Hranatý obličej

     

    Ostré rysy v obličeji dokáže dokonale zaoblit klobouk s velkou, vlnitou krempou, který by měl ideálně co nejvíc zasahovat do čela. Jako bonus může být klobouček ozdobený třpytivou sponou, nebo indiánským pírkem.

    H&M, 599 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Trojúhelník

     

    Pokud máte úzké čelo a na úrovni čelisti se váš obličej nápadně rozdělujete, máte tzv. trojúhelníkový tvar obličeje. Cílem je tedy opticky rozšířit čelo a srovnat tak obličejové linie. K tomu vám dopomůže klobouk s širokou krempou a velkou korunou.

    Zara, 999 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Srdcovitý obličej

     

    Opak trojúhelníkového tvaru obličeje je tzv. srdcový. Ten se vyznačuje širokým čelem a velmi úzkou bradou. Tomuto tvaru sluší především menší klobouky s tzv. okapovým okrajem a zdobením, které odpoutá pozornost od ultra úzké brady.

    Asos.com, cca 1000 Kč.
    Autor: archiv firem

Klíčová slova:  móda, trendy, klobouk, tvar obličeje, podzim
Diskuse ke článku
.