Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak mít větší rty i bez botoxu? Naučte se je dokonale nalíčit

10. května 2018 | 06:00

Rtům a očím věnujeme při líčení rozhodně největší pozornost a každá se snažíme, aby vypadaly co nejplnější. Znáte všechny tipy, jak toho dosáhnout? Nebojte se, nebudeme vám radit, že nejlepším řešením jsou botoxové injekce!

Plné rty byly vždy v kurzu. Zatímco Angelina Jolie se může pyšnit plnými rty od přírody, Kylie Jenner udělala z botoxu rtů běžnou záležitost i tím, že se k němu přiznala. Miliony žen a dívek pak po tom začaly toužit také. Na trh přišly podivné umělohmotné pomůcky na přifouknutí rtů díky podtlaku. Moc na ně nevěřte, efekt vydrží možná pár sekund.

Kylie Jenner
Autor: instagram.com

Jak tedy na to, když velké nafouklé rty jsou prostě trendem, který je vidět na celém Instagramu? Jak si je opticky zvětšit, aniž byste musela podstoupit plastiku a vypadala jako kačer?

Peeling a báze

Suché popraskané rty nikdy nebudou vypadat hezky, natož plně. Proto by balzám neměl chybět v žádné vaší kabelce. Dopřát si můžete i peeling rtů, který odstraní suchou kůži, a tím pádem budou hladší a na pohled plnější. Nemusíte ani nic kupovat, stačí jen po čištění zubů párkrát přejet přes rty kartáčkem.

Skrytou zbraní může být báze pod rtěnku, která rty vyhlazuje, hydratuje, pečuje o ně a navíc prodlužuje výdrž rtěnky. Některé z produktů obsahují složky, které podporují cirkulaci krve, a tím pádem rty jsou o trochu větší. Určitě jste někdy zkoušela lesk na rty s mentolem, který trochu štípal a měl za úkol zvětšit rty!

Korektor a konturka

Když jsou vaše rty připravené, můžete začít s make-upem. Korektor nenanášejte jen pod oči, ale i na celé rty a lehce i za jejich linii. Pak přichází na řadu konturka. Převratný tip, jistě. Ale kolik z vás konturovací tužku opravdu používá? Nemusíte se nechat svazovat odstínem rtěnky, na trhu seženete i transparentní, které obsahují například kyselinu hyaluronovou, která vyhladí jemné linky v okolí rtů. Trikem je jemně přetáhnout vaši linii rtů, ale jen těsně za ni!

Pokud si vyberete barevnou tužku, slaďte ji co nejvíce s vaší přirozenou barvou rtů. Obtáhněte kontury a celé rty vyplňte, díky tomu prodloužíte výdrž vaší rtěnky. Opticky rty zvětšíte ještě tím, že nanesete trochu korektoru doprostřed rtů. Tím si je v podstatě vykonturujete. Dejte si ale záležet, aby přechody nebyly vidět.

Lesk a světlejší barvy

Matné rtěnky zůstanou trendy už asi navždy. Pozor ale! Mají tendenci dělat rty menší, zejména pokud si libujete v tmavých odstínech. Vyměňte je za světlejší a lehčí textury, které jsou letos IN. Vyzkoušejte hydratační rtěnky s leskem, metalické rtěnky nebo lesk na rty. Znovu si můžete pohrát s odstíny – trochu tmavší na celé rty a do středu rtů přidáte světlejší rtěnku nebo lesk.

Bronzer a rozjasňovač

Dalším pomocníkem k plnějším rtům je rozjasňovač. Naneste ho jemně nad zobáček horního rtu. Naopak pod dolní ret naneste trochu tmavého bronzeru. Vezměte si k ruce malý štětec a naneste ho doprostřed, těsně pod linii dolního rtu. Tím vytvoříte optickou iluzi stínu od většího spodního rtu, než ve skutečnosti máte.

A na konec tip od dvorního vizážisty nádherné Jennifer Lopez  místo bronzeru nanáší trochu tvářenky okolo celých rtů, aby opticky vystoupily. To stojí za vyzkoušení! 

Rozjasňovač naneste nad zobáček rtů – přesně jako na fotce
Autor: istockphoto.com

Tipy na peeling na rty, bázi pod rtěnku nebo balzám najdete ve fotogalerii!

Autor: Lucie Houdková