Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Test samoopalovacích přípravků: Které doporučujeme a které ne?

  • 1. června 2017 | 06:00

    Ohledně samoopalovacích přípravků panuje spousta mýtů. Zapáchají, dělají fleky a místo snědé pleti získáte nádech do oranžova. To ale dávno neplatí. Seženete nepřeberné množství samoopalovacích krémů, tělových mlék, sprejů i pěn. My jsme je v redakci otestovaly. Konečný verdikt? Krásná pokožka bez fleků. Vážně!

  • Božena, produkční

    Samoopalovaci gel na tělo a obličej Sothys, 970 Kč (145 ml). Koupíte na www.sothys.cz
    Autor: archiv firem

    Samoopalovací gel na tělo a obličej Sothys, 970 Kč (145 ml)

    Samoopalovací gel Sothys má lehkou čirohnědou konzistenci se třpytkami. Příjemně voní, ačkoli klasickou vůni samoopalovacího přípravku nezapře. Lehce se nanáší, ale není dobré si ho dávat moc, protože pak můžete mít pocit, že jste lehce olepená. Jeho účinky se projeví přibližně po třech hodinách a opravdu drží, takže si dejte pozor, abyste se natřela opravdu celá, a nezůstal vám tak na paži světlý nenatřený pruh jako mně. Je poměrně drahý, ale opravdu zanechá na pokožce dokonale přirozenou bronzovou barvu. Nebojte se dát si ho na obličej, ale opravdu jen malinko.

    Známka jako ve škole: 1

  • Brigita, editorka

    Samoopalovací krém Vita Liberata Fabulous Gradual Lotion, 570 Kč (200 ml). Seženete na www.vitaliberata.cz.
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací krém Vita Liberata Fabulous Gradual Lotion, 570 Kč (200 ml)

    Se samoopalovacími krémy nemám žádnou zkušenost, protože jsem se jich vždycky trošku bála. Měla jsem strach, že po jejich použití skončím vlastní nešikovností celá flekatá nebo že "opálení" vytvořené krémem bude příšerně oranžové. Ani jedno se ale nesplnilo! Opalovací krém od Vita Liberata se krásně a rovnoměrně roztírá a zanechává pokožku nádherně "opálenou". Barva je opravdu tak přirozená, že ji nerozeznáte od pravého opálení. Krém navíc nijak nevoní a má citlivá pokožka ho snesla úplně bez problémů. Jsem nadšená!

    Známka jako ve škole: 1

  • Markéta, editorka

    Pleťové samoopalovací mléko Nobilis Tilia, 224 Kč (100 ml). Seženete na www.eshop.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Pleťové samoopalovací mléko Nobilis Tilia, 224 Kč (100 ml)

    Absolutně dokonalý přípravek, který se používá zejména na obličej. Po jeho použití je kůže jemně tónovaná (opravdu jemně, že to není nápadné), není oranžová, a dokonce ani není cítit tak, jak se to u jiných přípravků na samoopalování stává. Příjemně se aplikuje a nepálí. 

    Známka jako ve škole: 1

    Samoopalovací pleťový krém Lavera, 206 Kč (50 ml). Seženete na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací pleťový krém Lavera, 206 Kč (50 ml)

    Už na obalu výrobce varuje, že má jemnější účinek, a proto je třeba ho nanést 2krát až 3krát. A to je pravda. Je to vlastně docela praktické, protože to nepřeženete – což je jindy častý problém samoopalovacích přípravků. Sama sebe se v zrcadle leknete. Nanáší se snadno, balení je ale malé, tak je otázka, jak dlouho vám vydrží, když se musí nanášet opakovaně. Po nanesení je kůže příjemně hydratovaná.

    Známka jako ve škole: 2

    Samoopalovací sprej Biderma Photoderm Autobronzant, 520 Kč (150 ml). Seženete v síti lékáren.
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací sprej Bioderma Photoderm Autobronzant, 520 Kč (150 ml)

    Skvěle ho využijete ve chvíli, kdy se vám na začátku léta nechce ukazovat své bílé nohy. Já osobně používám samoopalovací krémy dlouho a ráda a tenhle má výhodu v tom, že se díky spreji nanáší velmi snadno a přitom nedělá fleky, což jindy bývá problém. Barva byla pro mě trošku intenzivní, ale je pravda, že jsem si nohy nastříkala hned dvakrát za sebou v rozmezí asi 10 minut, protože jsem je měla opravdu bílé. Jeden nástřik by býval asi stačil. Opět je příjemné, že nemá vůni typickou pro samoopalováky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Radka, editorka Supermámy.cz

    Samoopalovací tělové mléko Lavera, 229 Kč (150 ml). Seženete na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací tělové mléko Lavera, 229 Kč (150 ml)

    Moc se mi líbí, že jde o samoopalovací krém na čistě přírodní bázi, protože mi jinak vadí, že si natírám chemií celkem velkou plochu těla. Je s ním však potřeba pracovat celkem pečlivě, nepřehnat to s první aplikací, protože pak budete zbarvena poněkud "do mrkvova". Méně je rozhodně více, nádech do hněda se objevil až po několika aplikacích.

    Známka jako ve škole: 2

     

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Samoopalovací pěna St. Moriz 5in1 tanning mousse, 449 kč (200 ml). Seženete na www.fann.cz.
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací pěna St. Moriz 5in1 Tanning Mousse, 449 kč (200 ml)

    Na samoopalovací přípravky mám tak trochu závislost. Vyzkoušela jsem jich několik a zatím se mi nejlépe osvědčily pěny. Konkrétně tato je v odstínu Medium a hodí se podle mě pro střední tón pokožky. Efekt vidíte hned po nanesení a do několika hodin je ještě intenzivnější, ale přesto se mi zdá přirozený. K pěně si můžete koupit i rukavici, pomocí které produkt nanášíte, což rozhodně doporučuju, abyste neskončila s oranžovými dlaněmi. Další plus je jeho vůně, klasický odér samoopalováků je cítit jen minimálně, a to až poté, co působí několik hodin. 

    Známka jako ve škole: 1

    Hydratační samoopalovací péče na obličej Yves Rocher, 299 Kč (50 ml). Koupíte na www.yvesrocher.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační samoopalovací péče na obličej Yves Rocher, 299 Kč (50 ml)

    Tento samoopalovací krém je určen výhradně na obličej. Po nanesení nevidíte žádnou změnu kromě toho, že se pleť rozzáří díky třpytkám, které jsou na mě možná až moc. Pokud chcete mít výrazněji snědou pleť, musíte krém nanést několikrát. V případě tohoto produktu se mi to ale zdá výhodné, protože se nemusíte bát, že to s přípravkem přeženete! Další plus je to, že pleť hydratuje, a navíc úžasně voní!

    Známka jako ve škole: 1- (minus za třpytky!)

  • Andrea, redaktorka módy

    Samoopalovací tělové mléko Dermacol Self Tan Lotion, 149 Kč (200 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací tělové mléko Dermacol Self Tan Lotion, 149 Kč (200 ml)

    Samoopalovákům úplně nefandím, ale tento mě mile překvapil. Snadno se totiž roztírá, a tak se vám nestane, že byste si udělala na kůži nevzhledné mapy. Navíc krásně voní a pokožku zanechává pěkně hydratovanou. První výsledek uvidíte až za pár hodin a lehké opálení vypadá opravdu přirozeně. Mazání opakujte zhruba dvakrát do týdne. A nezapomeňte si po každém nanášení pečlivě umýt ruce, abyste "si neopálila" i dlaně!

    Známka jako ve škole: 1

  • Elen, redaktorka

    Samoopalovací mléko Ryor, 183 Kč (200 ml. Koupíte na www.ryor.cz
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací mléko Ryor, 183 Kč (200 ml)

    Toto samoopalovací mléko bych doporučila zejména velmi světlým dívkám. Na tmavší kůži nemá téměř žádný efekt, pouze dodá tmavší nádech a trochu sjednotí barvu kůže. Nedělá fleky, a jelikož je konzistence velmi tekutá, tak se i velmi dobře nanáší a příjemně voní.

    Známka jako ve škole: 2–3

     

  • Gábi, redaktorka VIP

    Samoopalovací tělové mléko pro střední tón pokožky Avon Skin so soft, 149 Kč (200 ml). Koupíte na www.avon.cz.
    Autor: archiv firem
    Samoopalovací tělové mléko pro střední tón pokožky Avon Skin So Soft, 149 Kč (200 ml)

    Tento produkt je určen pro středně tmavý typ pleti, což přesně nedokážu identifikovat. Krém je lehký, příjemně voní, dobře se roztírá, pokožka je po něm hezky vláčná, ale nejsem si úplně jistá efektem. Přípravek by měl po čtyřech použitích zbarvit pleť tak, že by měla vypadat pěkně opáleně, ale na můj typ pleti to asi úplně nefunguje. V každém případě díky drobným třpytkám obsaženým v krému dostane pokožka krásně rozzářený vzhled.

    Známka jako ve škole: 2-

     

Autor: luh
Diskuse ke článku
.