Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak na hebkou pokožku? Otestovaly jsme tělové peelingy! Které fungují?

  • 11. května 2017 | 06:00

    Mít hebkou kůži je k nezaplacení! My v redakci na peelingy nedáme dopustit, a proto jsme se s radostí vrhly na testování tělových peelingů, které jsou na trhu běžně k mání. Po kterém budete mít kůži jako bohyně a který nejlépe voní? 

  • Maruška, redaktorka Ženy.cz

    Svěží tělový peeling Dermacol Aroma Ritual, jahoda a rebarbora, 149 Kč (200 g)

    Jestli chcete peeling, který vás „sedře z kůže“, potom určitě sáhněte po tom od Dermacolu, z řady Aroma Ritual. Není tekutý, takže si musíte pořádně hrábnout do kalíšku, což ale může být kámen úrazu. Zdá se totiž, že ho potřebujete více, než je skutečně nutné, takže napoprvé napodruhé si naberete příliš. Přitom už trocha se dá dobře rozmazat po celém těle. A to skutečně stojí za to. Krystalky cukru se po chvíli na pokožce rozpustí a vy budete mít kůži jemnou, hladkou na dotek a hlavně voňavou. Na můj vkus možná až moc, takže pokud nejste příznivci sladkých vůní, mohla by se vám z toho pořádně zamotat hlava.

    Známka jako ve škole: 2

    Svěží tělový peeling Dermacol Aroma Ritual jahoda a rebarbora, 149 Kč (200 g). Seženete v drogériích nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

  • Andrea, redaktorka módy

    Zjemňující cukrový peeling Lemongrass Ryor, 140 Kč (325 g). Koupíte v drogeriích nebo na www.eshop.ryor.cz
    Autor: archiv firem
    Zjemňující cukrový peeling Lemongrass Ryor, 140 Kč (325 g)

    Peeling je jeden z mých nejoblíbenějších kosmetických produktů, a právě proto jsem při jeho výběru dost náročná. V první řadě musí vonět, ideálně i dlouho po umytí, musí byt hrubší – jemné peelingy mě neuspokojí – a v neposlední řadě musí mít v sobě přidané oleje, které hravě nahradí následné mazání celého těla tělovým mlékem. No a tenhle peeling splňuje všechno na jedničku! Osvěžující citronovou vůni cítím z pokožky i den po použití.

    Známka jako ve škole: 1

  • Boženka, produkční

    Express Your Soul ody scrub Rituals, 570 Kč (375 g). Seženete na www.rituals.cz.
    Autor: archiv firem
    Express Your Soul Body Scrub Rituals, 570 Kč (375 g)

    První, co mě na peelingu od Rituals nadchlo, je jeho úžasná svěží vůně. Voní verbenou a po pomerančích. Peeling je na bázi cukru, a ne soli, takže nedráždí pokožku, pokud máte třeba malou ranku po holení. Obsahuje olej, který dokonale provoní a zvláční vaši pokožku, a tak už není potřeba se ani namazat tělovým mlékem, i když se to doporučuje. Pokožka mi vydržela voňavá opravdu celý den.
    Tenhle peeling má prostě vše, co od něj chcete.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kateřina, redaktorka Mojezdraví.cz

    Jemný peeling s jojobovými estery Nobilis Tilia, 229 Kč (50 ml). Seženete na www.eshop.nobilis.cz.
    Autor: archiv firem
    Jemný peeling s jojobovými estery Nobilis Tilia, 229 Kč (50 ml)

    Jemný peeling odpovídá svému jménu. Je jemný, nedrhne pleť jako struhadlo a po kontaktu s vodou se mění ve zvláčňující tělové mléko. Velmi decentně voní, takže ty, které chtějí po koupeli vonět jako letní louka, asi nenadchne, ale vyznavače přírodní kosmetiky ano. Neměla jsem pocit vyčištění od odumřelé kůže, ale pleť byla po použití jemná a vláčná. Jediné minus, které bych zmínila, je absence podrobnějšího návodu k použití, protože jsem chvíli váhala, jak přesně a na jakou část těla ho mám použít, protože nevypadá jako klasický peeling. A také nepraktičnost balení v kelímku, protože jakmile do něj jednou namočíte ruku, začne se měnit v bílou tekutinu, což rozhodně není žádoucí. 

    Známka jako ve škole: 2

    Rostlinný tělový peeling s pudrem z meruňkových jader Yves Rocher, 189 Kč (150 ml)
    Autor: archiv firem
    Rostlinný tělový peeling s pudrem z meruňkových jader Yves Rocher, 189 Kč (150 ml)

    Meruňkový peeling od Yves Rocher mě překvapil svou barvou, je hodně tmavě oranžová s nádechem zlaté, k meruňkám má tedy hodně daleko. Vůně ale meruňková je, takže kdo nemá rád meruňky, ať dá od něj ruce pryč. Obsahuje větší a hrubší zrníčka, takže po nanesení brzy cítíte, jak se kůže olupuje a čistí. Pleť je po něm druhý den ale sušší. Stručně řečeno, chová se jako klasický peeling. Ničím výrazně nepřekvapí, ale také nezklame. Sympatické jsou balení v tubě, které se dobře dávkuje, a podrobný návod k použití. Výrobce uvádí, že je peeling z 90 % rostlinného původu, za což mu také přičítám body k dobru. Příznivý je i poměr cena/výkon.

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Gábi, redaktorka VIP

    Sprchový gel s peelingem Mango & koriandr Yves Rocher, 99 Kč (200 ml)
    Autor: archiv firem
    Sprchový gel s peelingem, mango & koriandr, Yves Rocher, 99 Kč (200 ml)

    Jde spíš o mýdlo s jemným efektem peelingu než o peeling jako takový. Jemných částeček, které mají peelingový efekt, je v mýdle opravdu malinko. Mytí s tímto gelem je tak vhodné pro každý den. Mango společně s koriandrem, to je velice zajímavá aromatická kombinace, která rozhodně povzbudí všechny smysly. V rámci tělových peelingů ale musím hodnotit nižší známkou, protože výsledný efekt není takový.

    Známka jako ve škole: 3



    Tělový peelingový krém Marionnaud Exfoliating Body Cream, 299 Kč (200 ml). Seženete na www.eshop.marionnaud.cz
    Autor: archiv firem
    Tělový peelingový krém Marionnaud Exfoliating Body Cream, 299 Kč (200 ml)


    Od značky Marionnaud jsem ještě nezkoušela žádný produkt, proto když se mi do ruky dostal tento, řekla jsem si, že ho musím vyzkoušet. Je výborný. Líbí se mi jeho krémová konzistence, která jemné částečky zjemní a zanechává pokožku krásně vláčnou. Zrníčka peelingu jsou z meruňkových pecek. Jsem s ním velice spokojená. Po aplikaci necítím potřebu použít tělový krém.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Radka, editorka Supermámy.cz

    Březový sprchový peeling Weleda, 209 Kč (150 ml). Seženete na www.weleda.cz.
    Autor: archiv firem
    Březový sprchový peeling Weleda, 209 Kč (150 ml)

    Příjemný, jemný, osvěžující, za mě radost ho používat. Pleť citelně osvěží, ale nepodráždí, vůně je přirozená, vážně jsem si ho užívala.

    Známka jako ve škole: 1




    Tělový peeling Natura Siberica, Loves Latvia, 119 Kč (200 ml). Seženete na www.folly.cz
    Autor: archiv firem
    Tělový peeling Natura Siberica, Loves Latvia, 119 Kč (200 ml)

    Na tuhle značku jsem slyšela hodně chvály, a proto jsem byla zvědavá, jaká je, dosud jsem s ní neměla žádnou zkušenost. Překvapila mě konzistence i vůně, bílý krém s tmavými zrníčky voní jako kůra stromu, což dává smysl, když si člověk přečte složení – zmiňuje extrakt z dubu a cedru. Bohužel to neznamená, že jde o čistě přírodní produkt, na to je ve složení vedle věcí s bio původem až překvapivě mnoho chemikálií. Neměla jsem pocit vyloženě peelingového efektu, ale použití bylo příjemné, pokožka byla jemná, vůně spíše uspávající. Proč ne, před spaním ideální. Za mě spíše na tělo, na obličej mi přišel trochu hutný.

    Známka jako ve škole: 2

    Jemný peeling s lávovou zemí Nobilis Tilia, 219 Kč (50 ml). Seženete na www.eshop.nobilis.cz.
    Autor: archiv firem
    Jemný peeling s lávovou zemí Nobilis Tilia, 219 Kč (50 ml)


    Hodně jemný peeling vzhledu mazlavého bahýnka mé citlivé a poslední roky spíše sušší pokožce dělal dobře, nebála jsem se ho použít i na obličej, který nijak nedráždil. Nezpůsoboval žádné pálení či jiné potíže, netrápilo mě ani žádné pnutí. Jsem s ním spokojená.

    Známka jako ve škole: 1

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    BioAroma carobový scrub s levandulí, 425 Kč (300 ml). Seženete na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    BioAroma, karobový scrub s levandulí, 425 Kč (300 ml)

    S čistým svědomím můžu říct, že lepší peeling jsem ještě nevyzkoušela. Obsahuje karobový sirup, levanduli a karobová zrníčka, která jsou poměrně hrubá, ale pro peeling těla ideální. Po použití jsem měla pokožku nejen hladkou, ale také krásně hydratovanou, nebylo vůbec třeba použít tělový krém. Díky svým obsaženým látkám také kůži zpevňuje a působí proti celulitidě a striím. Zaujalo mě balení, ke kterému máte přibalenou i dřevěnou lžičku. Peeling vyniká také svou netradiční vůní, kterou nejde k ničemu přirovnat, a já se tak nemůžu rozhodnout, jestli mi voní, nebo ne. Směs je tmavě hnědá, takže si zamažete celou vanu, ale to vůbec nevadí, protože odměnou je superhebké tělo!

    Známka jako ve škole: 1

    Jemný tělový peeling Nuxe Body, 285 Kč (200 ml). Seženete na www.nuxe-kosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Jemný tělový peeling Nuxe Body, 285 Kč (200 ml)

    Peeling prostě miluju, a kdybych mohla, provádím ho každý den. S tímto peelingem je to totiž úplná lázeň pro smysly, díky jeho krásné vůni. Peelingová zrníčka jsou poměrně drsná, ale udělají přesně to, co mají: zanechají pokožku hebkou, rozjasněnou a celkově krásnější. Oproti peelingu od BioAroma nebyla pokožka po použití tolik hydratovaná, ale celkově jsem byla s výsledky spokojena!

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Brigita, editorka

    Gelový pískový peeling na tělo se zázvorem Sparitual, 1214 Kč (228 ml). Seženete na www.sparitual.eu.
    Autor: archiv firem
    Gelový pískový peeling na tělo se zázvorem SpaRitual, 1214 Kč (228 ml)

    Jsem zvyklá na olejové peelingy s cukrem, takže jsem byla ráda, že můžu vyzkoušet něco nového. Peeling od SpaRitual je totiž gelový a abrazivní složkou je ryolit ze sopečného magmatu a písek z Bora Bora. To je zcela jistě zohledněno také v ceně a musím uznat, že 1214 korun mi za peeling přijde opravdu jako neskutečný luxus. Každopádně musím říct, že je velmi příjemný, pokožka je po něm nádherně hebká a rozzářenější a zrnka písku jsou natolik malá, že peeling kůži nedře, ale dokonale čistí. Také svěží vůně zázvoru je moc příjemná. Vzhledem k jeho vlastnostem bych peeling hodnotila známkou 1, ale za tu vysokou cenu známku musím snížit.

    Známka jako ve škole: 2

  • Irena, editorka Mojezdraví.cz

    Tělový peeling Lush Rub Rub Rub, 265 Kč (130 g). Seženete na www.lush.com.
    Autor: archiv firem
    Tělový peeling Lush Rub Rub Rub, 265 Kč (130 g)

    Peeling od Lush mne hned na počátku dostal svou vůní. Je lehoučká, citrusová s mořskou solí a mimózou, nijak sladká, možná až skoro pánská. Nádherná. Peeling je jemný, po nanesení na mokrou pokožku lehce pění. Zrnka soli vydrží tak akorát, aby se člověk lehce oškrabal, zároveň se ale rozpustí, takže ve vaně potom nedřou. Pokožka po něm voní ještě dlouho a je jemná, promazaná, ale ne mastná. Balení od Lush mám ráda, tady ale zrnka soli, která se dostanou při používání do uzávěru, drhnou, a kalíšek se tak špatně zavírá. Proto to minus.

    Známka jako ve škole: 1-

    Lavera vyhlazující sprchový peeling, 139 Kč(200 ml). Seženete na www.organictime.cz.
    Autor: archiv firem
    Lavera, vyhlazující sprchový peeling, 139 Kč (200 ml)

    Peeling od Lavery obsahuje přírodní jojobová zrnka. Z toho plyne, že se ve vaně nerozpustí jako sůl, ale po použití zůstanou a budou tam trochu obtěžovat. Ve sprše ale funguje perfektně. Stačí ho docela málo, a tak celkem pomalu ubývá. Pokožka byla po použití jemná i hydratovaná. Jediné, co mne nenadchlo, je vůně, to je ale věc osobního vkusu, někomu bude káva a zelený čaj naopak vyhovovat. Velké plus naopak za přírodní složení a příznivou cenu.

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Jarmila, redaktorka Recepty.cz

    Bio tělový peeling Saloos Růže, 150 Kč (140 ml). Koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem
    Bio tělový peeling Saloos, růže, 150 Kč (140 ml)

    S výrobky Saloos mám jenom pozitivní zkušenosti, proto jsem se na testování peelingu s růží moc těšila. Navíc mám dost citlivou pokožku – dávám přednost přírodním produktům, což Saloos splňuje na jedničku. Peeling krásně voní a na povrchu je tekutá vrstva z rostlinných olejů, kterou je potřeba promíchat s jemnými zrníčky mořské soli. Po nanesení malého množství jsem cítila mastný film, což mě překvapilo, rozhodně to nebylo nic příjemného. Nechala jsem chvilku působit a i přes veškerou snahu jsem nakonec musela použít mýdlo, abych ze sebe olejový peeling dostala. Věřím, že pro opravdu suchou pokožku je peeling tím pravým, ale já bych si ho znovu nevybrala, protože i po umytí byla pokožka spíš mastná než příjemně hydratovaná. Bod dávám za krásnou vůni a přírodní složení, jinak musím hodnotit známkou 4.

    Podívejte se na video, jak si za pár korun vyrobit domácí peeling:

    Video se připravuje ...
    Jak si doma vyrobit peeling? • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

Autor: luh
Diskuse ke článku
.