Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyzkoušeno za vás: Jaké peelingy si můžete dopřát v salonech?

Vyzkoušely jsme tři různé peelingy v kosmetickém salonu. V čem se liší?
16. března 2017 | 06:00

Obrušování pleti pomocí peelingu dokáže s vaším obličejem zázraky. Sama to poznáte na první dotek. Jaké peelingy jsem si vyzkoušela na vlastní kůži já? A který se hodí právě pro váš typ pleti?

V péči o pleť je peeling nedílnou součástí, a pokud ho nepoužíváte, měly byste počínaje dneškem začít. Tato hrubá lázeň prokáže pleti totiž velkou službu – pomáhá odstraňovat odumřelé buňky. Proč je třeba se jich zbavovat? Pokud bychom tyto zbytky nechávaly na pleti, krémy a séra, které byste si nanášely na pleť, by se nevstřebaly natolik, abyste z nich mohly využít všechny látky na maximum.

V honbě za krásnější a omlazenou pokožkou to ale není radno přehánět. Peeling si dopřávejte jednou týdně, pokud máte citlivou pleť, a dvakrát týdně, pokud máte pleť smíšenou či mastnou. Nadměrným obrušováním pleti byste si totiž mohly pokožku narušit a nadělat více škody než užitku. Na vlastní kůži jsem si v kosmetickém salonu vyzkoušela tři druhy peelingů. Čím se od sebe liší?

Vyzkoušeno na vlastní kůži

Anti-age peeling

Anti-age peeling je první fází anti-age kúry. Připraví pleť na to, aby mohla co nejlépe vstřebat další produkty působící proti vráskám. Jeho vůně byla výrazná a popravdě nepříliš příjemná, peeling obsahuje totiž výtažek z mořských řas. Ty jsou však pro pleť velmi žádoucí, jsou zdrojem blahodárných látek, které pokožku hydratují, detoxikují, regenerují – a ano, bojují proti vráskám!

Video se připravuje ...
Anti-age peeling • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Chemický peeling

Chemický peeling je určen pro to, aby pleť vyčistil, obnovil ji, a zároveň působí proti vráskám i pigmentovým skvrnám. Od klasických peelingů se liší tím, že obsahuje kyseliny, které mají na pokožku výše uvedený efekt. Tento konkrétně byl dvoufázový: po peelingu na pleť patří ještě chladivý gel, který trochu štípe. Je to procedura, která není pro pleť bůhvíjak příjemná, dře to, štípe to, ale výsledky za to stojí. Pleť se krásně prokrvila a zůstala nádherně hebká. Tento druh peelingu se nehodí pro citlivou pleť, právě kvůli drsnosti.

Video se připravuje ...
Chemický peeling • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Ženšenový peeling

Ženšenu se říká také kořen mládí. Nemusíme proto sáhodlouze vysvětlovat, proč jsou jeho výtažky pro pleť perfektní. Buňkám v pleti dodá energii, detoxikuje je a výsledkem bude rozjasněná pleť. Z těchto tří peelingů byl pro mě osobně asi nejpříjemnější, protože nebyl tak hrubý. Hodí se pro všechny typy pleti a na věku také nezáleží.

Video se připravuje ...
Ženšenový peeling • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: luh