Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Češky se bojí výrazných rtěnek

27. března 2015 | 10:05
Prezentace klienta |

Hlavně přirozeně. Tak uvažují české ženy, když přemýšlejí o líčení svých rtů. Jako svoji nejoblíbenější totiž zvolily rtěnku v pleťovém odstínu. Průzkum, kterého se v prvních dvou lednových týdnech zúčastnilo více než 9200 žen, zorganizovala kosmetická společnost AVON.

Účastnice průzkumu vybíraly z 20 odstínů a každá zvolila jeden, který jí vyhovoval nejvíce. Přední příčky však neobsadily klasické červené ani moderní růžové odstíny. Na prvním místě se umístil odstín „Honey Flower“, který spadá do kategorie hnědých a pleťových barev. Na druhém a třetím místě skončily korálové odstíny „Daffodil Petal“„Peach Petunia“.

Autor: AVON

„Češky tyto odstíny volí proto, že jsou maximálně nositelné, ať už do zaměstnání nebo ve volném čase. Získají tak svěží look bez toho, aby trpěly pocitem přehnanosti,“ uvedl vizážista celebrit Pavel Bauer s tím, že Češky tolik nepodléhají trendům jako v jiných zemích.

Podle studie nehraje roli ani barva vlasů, pouze u černovlásek se na předních místech objevují červené odstíny. Zkoumaly se také preference barev dle křestních jmen - červené odstíny volily Barbory a Eriky; hnědé Hany, Ireny, Jarmily a Věry; korálové Ivy, Kristýny a Radky a růžové odstíny zase Ivany, Jiřiny a Michaely.

Stejný průzkum proběhl souběžně také na Slovensku, a to s téměř stejnými výsledky.

Společnost AVON průzkum uskutečnila u příležitosti uvedení nové hydratační gelové rtěnky Ultra Colour Indulgence na trh. Rtěnka je v nabídce ve 20 šťavnatých odstínech od 22. ledna 2015.

Autor: AVON

Změnili ji k nepoznání!

Čtenářka Blesku Petra H. z Průhonic měla možnost jako první v České republice vyzkoušet novou rtěnku Ultra Colour Indulgence od Avonu. Věnoval se jí známý vizážista celebrit Pavel Bauer. 

Autor: AVON

Jak to dopadlo?

Podívejte na fotografie! My myslíme, že se z Petry stala nová žena plná sebevědomí s půvabem na rozdávání!

"Nejdřív jsem byla nadšená ze sytých a výrazných odstínů, které jsou v nabídce. Vůbec jsem nevěděla, jaký odstín vyzkouším jako první,“ prozradila Petra. „Nakonec jsem se rozhodla pro romantický fialový odstín. Po nanesení rtěnky jsem byla překvapená. Narozdíl od jiných rtěnek, které používám, jsem Indulgence na svých rtech vůbec necítila."

Více naleznete na www.avon.cz