Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odeslala zprávu na cizí číslo. Našla tak svého o třicet dva let mladšího manžela

8. října 2015 | 06:00

Každému z nás se už někdy stalo, že ve své roztržitosti nebo nepozornosti poslal zprávu na cizí číslo. Pokud se spletete a pošlete to někomu, kdo by esemesku rozhodně vidět neměl, je z toho ostuda jak hrom. Když ale zaměníte číslo a vaše poselství se doručí naprostému cizinci, nemusíte si s tím lámat hlavu, nic to pro vás neznamená. Pokud tedy nejste třiapadesátiletá Kasey Bergh, která tak našla svou životní lásku. O dvaatřicet let mladší. 

Tomu snad nejde říct jinak než osud. Úžasný zamilovaný pár, který vypadá, jako kdyby šlo o lásku na první pohled, se seznámil přes esemesky. Jak romantické v době, kdy se telefonem dá seznámit spíše přes aplikaci Tinder, která vám vybírá protějšek, jenž by se vám mohl líbit. Ano, před dvaceti lety by to byla spíše futuristická podivnost, ale stejně jako byly dopisy vytlačeny telefony, jsou nyní pomalu esemesky vytlačovány sociálními sítěmi.

Kasey Bergh byla na služební cestě a posílala své kolegyni zprávu o zpoždění letadla, psala, kde zatím bude čekat a jestli se k ní nepřidá někdo ze spolupracovníků. Jenže omylem ji odeslala na jiné telefonní číslo. Systém ale žádost o odeslání nezamítl, nýbrž zprávu doručil. Mladému jedenadvacetiletému Henrymu Glendeningovi. A ten místo toho, aby na zprávu nereagoval, se jal okamžitě odpovídat. 

Máte špatné číslo
Oba dva o sobě říkají, že potkali tu spřízněnou duši.
Autor: facebook.com

"To bude špatné číslo. Ale kdybych zrovna nemusel jet do práce, rád bych se přidal. Doufám, že brzy potkáš někoho ze svých známých," zněl obsah zprávy. Na to Kasey ihned zareagovala. Omluvila se za nepříjemný tón první zprávy, kdy byla nervózní z toho, že kvůli zpoždění letadla stojí plánování velkého projektu a že není schopna se spojit s kýmkoliv jiným z jejích kolegů. 

Mladík opět na zprávu zareagoval, a tak si dvojice začala dopisovat. Zjistili, že uznávají stejný pozitivní přístup k životu, a začali společně diskutovat o vyšších principech a zákonech přitažlivosti. Té lidské, samozřejmě.

Potkaly se dvě spřízněné duše a pomalu to začalo vypadat na happy end – "a spokojeně spolu žili až do smrti". Jenže jak to v pohádkách bývá, cesta je spletitá a rytíř se ke své princezně musí probít klestím. Po týdnu esemeskování už Henry nevydržel s otázkou déle otálet a zeptal se na věk. Kasey později v rozhovoru přiznala, že se té otázky bála jak čert kříže. 

Kritická otázka

Milenci se vzali letos v létě po dvouletém vztahu.
Autor: facebook.com
"V mém srdci je mi pětadvacet," odpověděla mu. Ale bylo jí jasné, že pokud se chtějí někdy setkat, bude muset s pravdou ven. "Tak jo, je mi padesát tři," napsala. Henryho to ale nijak zásadně nezaskočilo. "To nemění nic na tom, že se s tebou chci setkat," překvapila ženu zpráva. Čekala, že poté se jí už Henry neozve. 

Když se potkali, měla Kasey pocit, že to je ono. Ačkoliv měla za sebou nepříliš jednoduchý rozvod a žádného chlapa už do života pustit nechtěla, Henry ji něčím okouzlil. "Byla tam taková vzájemná přitažlivost, tomu nešlo odolat," popisuje. Henry ještě doplňuje, že se potkali dva lidé na stejné vlnové délce. 

Začali se vídat intenzivněji a letos v létě, dva roky od oné osudné zprávy, se vzali. Mnoho lidí nad jejich věkovým rozdílem kroutí hlavou. "Zpočátku jsem toho měla také plnou hlavu. Zpočátku jsem se bála, aby si lidé nemysleli, že je to můj syn," přiznává žena. Být to naopak, lidé by se nad tím pravděpodobně příliš nepozastavovali. 

Autor: maš