Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jako obrázek! Potetovala se od hlavy k patě, muži před ní utíkají

3. července 2013 | 06:00

VIDEO: Manžel se s ní rozvedl, děti "vylétly z hnízda", na obličeji se objevily první vrásky. Amandě Brignall (49) bylo "pouhých" sedmatřicet let, když ji dostihla krize středního věku. Rozhodla se řešit ji po svém. Nechala se potetovat na 80 % těla.

"Miluju svá tetování, ale jak se zdá, muži jsou jiného názoru. Můj vzhled je děsí. Za posledních sedm let jsem nenavázala žádný vztah. Zkoušela jsem to i přes seznamku milovníků tetování, ale ani to nevyšlo," říká zoufalá Amanda.

Devětačtyřicetiletá žena má vytetovanými obrázky pokrytých neuvěřitelných osmdesát procent povrchu těla. Inkoust zdobí dokonce i její dlaně, velkou část obličeje. "Čisté" má jen boky, chodidla a celé pozadí.

Krizi středního věku se Amanda rozhodla řešit originálně. Nechala se potetovat na 80 % těla.
Autor: profimedia.cz
"Myslím, že když mě lidé poprvé spatří, jsou přesvědčeni, že jsem poněkud drsného ražení. Hned mě odsoudí. Ani se neobtěžují mě poznat," dodává žena z "ospalého" městečka Beverley v Yorkshire, kterou zde všichni znají jako "bláznivou Beverley". 

Tahle maminka dvou dětí se totiž před lety rozhodla "řešit" krizi středního věku poněkud netradičním způsobem. Jiné ženy si najdou mladého milence, změní účes nebo barvu vlasů, Amanda se rozhodla pokrýt své tělo tetováním.

Krizi středního věku se Amanda rozhodla řešit originálně. Nechala se potetovat na 80 % těla.
Autor: profimedia.cz
Na všechna ta malá umělecká díla je pyšná, nikdy je neschovává. Naopak je hrdě vystavuje. Výjimkou jsou jen návštěvy její 80-leté matky.

"Máma nesnáší mé tetování, takže když za ní jdu, beru si svetr a šálu. Připadám si trochu jako teenager, ale dávám přednost tomu, abych zabránila případným střetům. Ale kvůli nikomu jinému svá tetování nikdy zakrývat nebudu," prohlašuje Amanda.

Ta připouští, že se na tetování stala závislá poté, co se tatér stal jejím blízkým přítelem a nabídl jí "zkrášlování" zdarma. "Chtěla jsem původně jen přidat trochu lesku do mého života. nechala jsem si vytetovat Marilyn Monroe, pak Bettie Page. A najednou jsem s tím už nedokázala přestat."

Krizi středního věku se Amanda rozhodla řešit originálně. Nechala se potetovat na 80 % těla.
Autor: profimedia.cz
Před třemi lety ale stárnoucí žena zjistila, že se cítí osamělá. Rozhodla se najít si partnera. Bezúspěšně. "Muži v klubech se se mnou baví, obdivují má tetování, ale tím to končí. Tušila jsem, že nebude lehké najít spřízněnou duši, ale že neobjevím vůbec nikoho..."

Během několika neúspěšných let se Amanda stala tak sklíčenou, že je připraven vzdát se šance na seznámení. "Nemyslím si, že bych měla velkou šanci, že se s někým seznámím. Ale nelituji toho. Myslím, že by lidé měli být schopni vidět víc, než jen mé tetování a měli by umět přijmout tu osobu, kterou jsem uvnitř, ne navenek," tvrdí.

Chcete oddálit stárnutí? Vyzkoušejte ultrazvuk!