Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Odvážná bojovnice s rakovinou: Nepotřebuji prsa, abych byla ženou!

18. dubna 2013 | 06:00

Třikrát si musela vyslechnout děsivou diagnózu, třikrát podstoupila chemoterapii. Rakovina jí postupně připravila o obě ňadra. Přesto to Kanaďanka Kelly Davidson (34) nevzdala a teď chystá svatbu. Fotkami, které umístila na sociální síť, chce podobně postiženým ženám dodat odvahu.

"Jsem to stále já. A jsem pořád krásná. Nepotřebuji prsa k tomu, abych se cítila ženou," říká čtyřiatřicetiletá Kelly z kanadské Ottawy.

Tu rakovina postupně připravila o obě ňadra. Operativní rekonstrukci ale statečná mladá žena odmítla. Na památku svých každodenních nelehkých bitev a vítězství nad nemocí, se rozhodla překrýt svou zjizvenou plochou hruď tetováním.

"Je to můj odznak cti a síly. Kus krásného umění, které nosím s hrdostí, protože znázorňuje, jak jsem nakopala rakovinu do zadku," napsala pod svou fotkou, kterou zveřejnila na sociální síti.

Kelly nepřestává věřit, že rakovina se jí už nikdy nevrátí.
Autor: Facebook
Symboliku "pohádkového" tetování pak vysvětluje slovy: "Víla představuje mě samotnou a motýli, kteří od ní odlétají, pak rakovinu, která opouští moje tělo."

Kelly se i přes svůj nízký věk musela se zákeřnou nemocí porvat už třikrát. Poprvé v pouhých jedenácti letech, kdy měla Hodgkinův lymfom - rakovinu mízních uzlin. V osmadvaceti letech porazila rakovinu prsu a podstoupila oboustrannou mastektomii. Jakoby toho nebylo dost, v roce 2011 se pak musela poprat s karcinomem štítné žlázy.

S milovanou neteří Andreou
Autor: Facebook
Amputace prsou byla pro ni, stejně jako pro většinu žen, které si něčím podobným prošly, silně traumatizujícím zážitkem. Ten se statečná žena rozhodla řešit po svém. Neobvyklým tetováním.

"Je to proměna, něco jako transformace. Zkrátka je to mé nové tělo," říká stále optimisticky nalazená zrzka, kterou ani všechna ta prožitá utrpení nesrazila na kolena.

"Svůj život žiji naplno a nedovolím, aby ho nějaká nemoc změnila," dodává Kelly, kterou v létě čeká svatba. Užívá si novorozené neteře a nepřestává věřit, že rakovina se jí už nikdy nevrátí.

A my v redakci jí držíme všechny palce!