Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Panna ještě ve 40 letech: Schovávám si to pro toho pravého!

Charlotte Baird bude 40 let a je pořád panna.
24. ledna 2012 | 15:34

Nejen, že ještě nepoznala sex, ale zatím ani žádného muže nepolíbila. Všechno prý bude až po svatbě s tím pravým. Na tom by nebylo nic divného, kdyby šlo o bláznivou středoškolačku. Charlotte Baird z Velké Británie ale oslaví v květnu své 40. narozeniny.

Čtyřicetiletá panna budí nejen v rodné Anglii pozdvižení. Charlotte Baird si z toho ale nic nedělá a za svým rozhodnutím si pevně stojí.

Dospěla k němu už v jedenácti letech, když si usmyslela, že pokud se má s nějakým mužem vyspat, musí to být ten pravý na celý život. Rande měla naposledy před jedenácti lety, ale ve vší cudnosti.

„Vím, že to mnohé šokuje, že jsem žádného muže ještě v mém věku neměla, ale jsem takhle spokojená,“ říká Charlotte. „Život v celibátu mi dává pocit bezpečí a mám tak nad ním totální kontrolu. Nikdy jsem nepoznala sex, proto mi ani nechybí.“

Není podivínka s kočkami

Charlotte pracuje v britském městečku Leigh-on-Sea jako divadelní manažerka. Není však nějaká zatrpklá žena žijící v osamění obklopená smečkou koček, jak by se mohlo podle jejího názoru zdát.

Ráda cestuje, baví se s přáteli a má dokonce černý pás v bojových uměních. „Mám ráda svůj život takový, jaký je a jen protože jsem ještě nesouložila, neznamená to, že jsem divná,“ podotýká.

Je také přesvědčená, že když se nyní soustředí hlavně na sebe, vytvoří si později lepší vztah s tím pravým mužem, kterého věří, že jednou potká. „Vím, že jednou s někým budu šťastná. Budu mít skvělý fungující vztah s mužem, kterého budu milovat.“

Pan pravý by měl být také panic

Jak by měl tedy podle Charlotte vypadat muž jejích snů, který bude mít tu čest a právo první noci?

„Je pár věcí, které by měl splňovat: Měl by být vysoký, živočišně vášnivý, dobrosrdečný a zodpovědný,“ vypočítává žena. „Bude úžasné, až ho potkám.“

Dokonce doufá, že bude také panic! „Bylo by skvělé, kdybychom ten velký krok udělali spolu. I když to se mi asi nepoštěstí, protože není moc mužů, co by se rozhodli pro celibát,“ přemýšlí poněkud naivně Charlotte.

Charlotte v den své promoce
Autor: reprofoto The Sun

Bez dětí se obejdu

Zatím se jí ani neozývají biologické hodiny, takže nemá potřebu někoho rychle hledat, jen aby stihla mít děti. Neznamená to však, že by je nechtěla vůbec.

„Mám děti moc ráda, jsem dokonce kmotra čtyř ratolestí mých kamarádek. A moje setra má tři děti, které naprosto zbožňuji. Pokud ale žádné mít nestihnu, nebude mě to nijak trápit,“ objasňuje Charlotte.

Její rodiče se k dceřinu rozhodnutí nevyjadřují. Tatínek John (80) se prý o takových věcech nebaví, protože je mu to zřejmě trapné a maminka Rosemary (72) neví, co si má o tom myslet.

„Myslím, že máma má o mě trochu strach, chce ale, abych byla šťastná. Celá moje rodina o mém celibátu ví a chápou, že jsem takhle spokojená. I moji přátelé to respektují. Svým panenstvím se netajím,“ dodává.

Celibát je nová móda

Charlotte je dokonce členkou klubu „Celibrate“, který čítá 6000 členů a propaguje život bez sexu. „Jsem ráda, že k nim mohu patřit. Lidé volí celibát z různých důvodů. Někdo kvůli své víře, ale mnohé ženy i proto, že jim muž zlomil srdce, protože se mu odevzdaly moc rychle,“ upřesňuje.

Proto také zdůrazňuje, že právě v celibátu jí odpadají problémy s láskou a vztahy, které trápí většinu žen: „Hloupě hodiny čekají u telefonu, jestli jim zavolá muž, s nímž strávily noc. Myslí si, že takto může vzniknout vztah. Viděla jsem spoustu zoufalých dívek, protože se vyspaly s někým, kdo si jich pak vůbec nevážil.“

Podle internetových diskuzí to dokonce vypadá, že život v celibátu se stává u dívek pomalu módou. „V sociálních sítích se přiznává řada žen, že se rozhodly udržet panenství až do svatební noci. Nechtějí se odevzdat jen tak někomu,“ potvrzuje Charlotte, která se cítí být jednou z průkopnic trendu.

Autor: INT, bak