Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Příběh čtenářky: Připadala jsem si jako pes, který je denně bit

Byla jsem zamilovaná a nechala si všechno líbit.
1. října 2011 | 10:00

Byl první muž, kterého poznala a čekala lásku na celý život. Místo toho poznala jen nadávky a ponižování. Sama nechápe, jak mohla být tolik hloupá a tak dlouho to snášet.

Když mi bylo devatenáct, seznámila jsem se na diskotéce se sympatickým mladíkem Radkem, byl moje první velká láska. Sice se nejednalo o žádného krasavce, ale byl to milý a veselý kluk. Navíc od samého začátku dělal všechno, co mi viděl na očích. Zamilovala jsem se do něj až po uši. Když jsme byli spolu na jedné taneční zábavě, kdosi mu propíchal pneumatiky u auta. To mě už tenkrát možná mělo varovat.

Jak jsem se totiž později dozvěděla, nepřátel měl více než dost. Tenkrát jsme tedy museli ze zábavy k Radkovi domů pěšky. Byla jsem vymrzlá a těšila se do tepla. Co ale přišlo, mi vyrazilo dech. Radek bydlel sám, jeho rodiče zemřeli při autonehodě před pár lety. Domek byl tudíž ve velmi zanedbaném stavu. Nepořádek a nevybavenost mě však hodně šokovaly. I když venku krutě mrzlo, nebylo čím zatopit. Přivřela jsem nad tím oči, zabalila se do bundy a nějak noc přečkala. Uklidňovala jsem se tím, že je přece jinak tak bezvadný…

Tahala jsem vodu a on jen kybicoval

Časem jsem ale přivírala oči čím dál víc. Radkova pravá tvář se mi totiž začala ukazovat v pravém světle. Očekával, že ho ve všem poslechnu, začal se mnou manipulovat. Přál si, abych ukončila studium, které podle něho stejně nemělo význam. V tom jsem mu nevyhověla, ale jinak jsem se mu přizpůsobila ve všem, i když jsem z toho nebyla nadšená.

Víkendy jsme trávili většinou u něj doma, abych mu uklidila a uvařila. Přitom jsem si vždycky vyslechla kázání, jak jsem vlastně nešikovná. Radek mě opravdu nešetřil. Celý týden ani neodklízel odpadky, takže o víkendu vypadala domácnost hrozně. Neměl v domě vodovod, takže jsem se nadřela s nošením a ohřevem vody. Sám mi s ničím nepomohl a jen kibicoval.

Nedokázala jsem se s ním rozejít

Někdy jsme jezdili na čundry a folkové festivaly, což pro mě bylo vždycky za trest. Pokaždé jsem tam nastydla. Pro něj však neexistoval důvod, proč bych nemohla jet. Byla jsem neskutečně nivní, bála jsem se, že o něj přijdu. Dlouho před tím, než mi vstoupil do života, jsem si totiž  nemohla najít partnera. Měla jsem tudíž pocit, že by mě nikdy nikdo jiný stejně nechtěl. A já nechtěla zůstat na ocet…

Kromě jiného však měl Radek i finanční problémy. Stěží vyšel s výplatou a novou, lepší práci si odmítal hledat. Ani v sexuálním životě jsem s ním nebyla spokojená. Jenže jsem to moc neřešila, byla jsem na něm závislá, takže jsem přecházela, že mi jídlo hází pod nohy a pořád říká, jak jsem nemožná. Rozejít jsem se s ním nedokázala. Cítila jsem se jako pes uvázaný u boudy, který je denně bit, ale přesto svého páníčka miluje a nikdy by ho neopustil.

Trpěla jsem tři roky, až mě kamarádka umluvila, abych se s Radkem rozešla. Bála se, že by mi mohl ublížit. Rozchod nebyl jednoduchý, ještě rok mi dělal Radek ostudu, čekal na mě před domem, nadával mi, psal sprosté zprávy. Vše ustalo ve chvíli, kdy jsem si našla nového, naštěstí hodného partnera, kterého si můžu vážit. Konečně jsem šťastná a ve vztahu můžu volně dýchat.

Čtenářka Katka

Příběh čtenářky: Manžel mě chtěl zbavit svéprávnosti! - čtěte ZDE: >>

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: red, Kbak