Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak si užít Prahu: Víme, kde jsou trendy místa, kde se seznámíte a pobavíte

  • 29. července 2016 | 06:00

    Trávíte léto v Praze? Pak vám nesmí uniknout tato trendy místa! Ráno si zajděte koupit čerstvou bagetu na trhy, k obědu si dejte hovězí burger a gelato, k večeru se přesuňte do letního kina a den zakončete popíjením cideru na alternativním koncertu. A pokud jste samy, nebojte se zde seznámit. Zajímavých mužů tu totiž potkáte víc než dost!

  • Za hudbou na Stalina

    Autor: facebook.com

    Nad Vltavou se tyčí dlouhé schody, které vedou až do Letenského parku. Prostoru u kyvadla Pražáci neřeknou jinak než „u Stalina“ a návštěva rozhodně stojí za to. Zatímco dřív se sem chodilo jen na pivo, dnes sem míří davy hipsterů za poslechem skvělých DJs. Téměř denně tu hrají různí alternativní umělci, a vy si tak můžete vychutnat nejen to pivo, ale i výhled na Prahu a přitom si můžete divoce zatancovat. Pokud jste tedy příznivci skejťáků nebo vousáčů, je pro vás tohle nové venkovní kulturní centrum to pravé ořechové. Navíc si tu dáte pivo za pár kaček, a tak vězte, že po pár drincích pro vás bude Letná tím nejlepším místem na světě!

    Kde: Tramvají dojeďte na Letenské náměstí. Když půjdete svižnou chůzí přes pláň, jste za 3 minutky pod kyvadlem. Nebo si dejte pořádně do těla a z Čechova mostu vyběhněte dlouhé schody až nahoru na Stalina.

  • Posedět na Náplavce

    Autor: facebook.com

    Podél skoro celé Vltavy vzniklo skvělé místo pro posezení s přáteli, romantické rande i seznamovací schůzky. Náplavka sice začíná už u Čechova mostu, ale ta největší zábava je o něco dál. Proto dojeďte až na Rašínovo nábřeží: zaručeně potkáte spoustu mladých lidí, osvěžíte se letními drinky a pokocháte se výhledem na řeku. Můžete se také seznámit na večírcích pro nezadané, provětrat peněženku na výprodejích módních blogerek, divoce si zatančit na lodích, uvolnit se na hudebních koncertech nebo si dát do těla na sportovních akcích.

    Kde: Rašínovo nábřeží je mezi Národním divadlem a Podolím, prostě odevšad kousek.

  • Zaplavat si ve Žlutých lázních

    Autor: facebook.com

    Jsou městské chodníky rozpálené a "na koupák do Podolí" se vám nechce? Pak se zajděte smočit na Pražskou pláž do Žlutých lázní, která je jen kousek od centra. Budete si díky jemnému písku připadat jak u moře, a koná se zde navíc i spousta zábavných akcí. Můžete si jít zahrát volejbal, poslechnout koncerty, nebo se dokonce naučit tančit sambu a meditovat během speciálních workshopů.

    Kde: Jeďte tramvají na zastávku Dvorce, což je jen o kus dál, než je Náplavka. Pak přejděte ulici a jste na pláži!

  • Pochutnat si na trzích

    Autor: facebook.com

    S veganskými, asijskými, mexickými i raw trhy jako by se letos roztrhl pytel. Konají se téměř po celé Praze, ale ten největší výběr je na "Jiřáku" (středa, čtvrtek a pátek 8.00 – 18.00, sobota 8.00 – 14.00) nebo na Náplavce (Street Food Vol. II – 27. 8.). Za návštěvu stojí i různé food festivaly. Pokud vám tedy nevadí půlkilometrové fronty a oceníte trochu drahé, ale kvalitní jídlo, pak je váš letní program jasný.

    Kde: Všude kolem vás! Pokud už jste u břehu Vltavy, běžte na trhy na Rašínově nábřeží. No a náměstí Jiřího z Poděbrad je přímo na metru A, takže tam jste odkudkoliv za pár minut.

  • Do kina pod širákem

    Autor: facebook.com

    Zajděte se svou drahou polovičkou do jednoho z letních kin. Takový večerní biják pod širým nebem je i super tip na první rande. Díky častému vstupu zadarmo nemusíte řešit, kdo za co zaplatí, a navíc zároveň vás dobrý film a romantika letní noci příjemně naladí… Doporučujeme nějaký pořádný horor a deku s sebou. Letní kina najdete v parcích, na střechách i na dvorcích hipster bister.

    Kde:

Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.