Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

5 překvapivých faktů o masturbaci: Masturbuje více žen, než přiznává!

Masturbace není u žen výjimkou, jen ji nepřiznají
2. července 2012 | 06:18

Jak jste na tom s masturbací? I když většina žen dělá, že neví o čem je řeč, zkušenost má téměř každá. Nevyhýbají se jí ani starší ročníky!

1. Čím více sexu, tím více masturbace

Možná to zní zvláštně, ale kdo si rád dopřává milování, častěji i sám hýčká své tělo! Lidé s pravidelným orgasmem jsou otevřenější sexuálním zážitkům a rádi vyhledávají sex. Navíc, čím více trénují, tím vyšší sebevědomí mají a snáze se pouštějí i do různých sexuálních dobrodružství.

2. Masturbuje více žen, než přiznává!

Jistý výzkum na základě různých otázek o sexuálních zvycích potvrdil, že 59% náctiletých dívek a 80% mladých mužů se masturbaci věnuje pravidelně ještě před dosažením 18 let. V případě dospělých se výsledky trochu liší. Některé výzkumy tvrdí, že masturbuje až 92% žen, jiné uvádějí 50-70%.

3. Ani starší nejsou výjimkou

Je všeobecně známo, že starší lidé se už sexuálním hrátkám nevěnují tak intenzivně jako v mládí. Způsobují to zejména změny v hormonální hladině, vědci však i v této věkové kategorii překvapili nečekaným výsledkem. Výzkum potvrdil, že 30% žen ve věku 60-69 let pravidelně masturbuje. 50% osamělých žen nad 70 let také přiznalo svou zálibu v orgasmu. Procento těch, které v tomto věku žijí s partnerem, však bylo mnohem nižší. V tomto vysokém věku tedy masturbuje jen 12,2% vdaných žen.

4. Země podporující onanii

Anglie v roce 2009 spustilo kampaň s cílem šíření popularity této příjemné činnosti. Snažili se nalákat mladé na masturbaci a zdůvodňovali to tím, že s její pomocí lze snížit riziko vzniku mnoha sexuálních chorob a omezit vysoký počet těhotenství v teenagerském věku.

5. Masturbace nebyla vždy tabu

Sebeuspokojování v dávných dobách nepatřilo tématům, o kterých se nesmělo nahlas mluvit. Archeologové našli sošku starou přibližně 4000 let před Kristem. Zobrazuje masturbující ženu, která si zjevně užívá, co dělá. Přístup k této problematice se změnil v období temného středověku, který s touto zábavou nadobro skoncoval. Sebeukájení bylo považováno za hřích, které způsobuje 60% fyzikálních a mentálních poruch.

Autor: lesk.sk, Kbak