Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neklape vám to v posteli? Víme, jak vzkřísit zbytky vášně!

26. června 2012 | 19:50

Myslíte, že je možné udržet si vzájemnou vášeň i po dlouhých letech soužití? Musí fyzická láska zákonitě spadnout do stereotypu? A kdy k tomu dojde?

Vášeň se dá znovu rozdmýchat, ale jak to udělat? Možná vás to překvapí, ale mnoho dlouholetých partnerů stále ve společné posteli nachází spoustu potěšení potěšení.

Podle sexuologických výzkumů se po deseti společných letech sexu věnuje až 63% párů, a to nejméně jednou týdně. Co ten zbytek? Něco se zlomilo a vášeň ochladla. Příčiny mohou být různé, od nemoci ženy, workoholismu muže, až po nevěru.

Dokazují to naše tři příběhy: 

Pořád pracoval

Edita (33) manžela Viktora (35) zbožňuje. Byla to láska na první pohled. Po půl roce vztahu se vzali a zdálo se, že nic nemůže jejich lásku narušit. Ale stalo se. Viktor zůstával stále déle a déle v práci, jezdil na služební cesty, pracoval o víkendech. "Všechen svůj čas a energii věnoval firmě. Vzrušovala ho víc než já," vzpomíná mladá žena se smutkem v očích.

Psychologové zjistili, že muži se práci oddávají více než ženy, i když se to v posledních letech začíná postupně měnit. Problém je, pokud tato oddanost překročí únosnou míru. Může to být proto, že muž chce partnerce dokázat svou důležitost a šikovnost, chce hrát prim. Jestliže zaznamenáte ve vztahu tyto tendence, stopněte je hned v zárodku a s partnerem si vážně promluvte. I Edita to po čase udělala a dnes je šťastná a v intimním životě maximálně spokojená.

Napřed byl sex skvělý, ale pak dal přednost práci
Autor: profimedia.cz

Nevěděla, že jde o nemoc

Paní Marie (47) žije s manželem Petrem (51) už 25 let. "Zpočátku bylo vše v pořádku. Milovali jsme se i pětkrát týdně. Máme dvě děti, manžel dobrou práci. Postupně jsem však cítila, že se manželským povinnostem vyhýbám a jsem radši, když si večer dáme polibek a každý se otočí na svou stranu, aby spokojeně usnul. Občas jsem se k sexu přinutila, ale nepřinášelo mi to žádné uspokojení. Byla jsem z toho nešťastná, nechápala jsem, jak se mohlo stát, že moje vášeň tak snadno vyprchala. Takto to trvalo skoro 5 let, než jsem se odhodlala jít k odborníkovi."

Maria měla štěstí, že byl její partner tak tolerantní a trpělivý. Po lékařských vyšetřeních jí zjistili zpomalenou činnost štítné žlázy a předepsali léčbu. Dnes už si opět užívá a fyzickým něžnostem se nevyhýbá, spíše naopak.

Nevěra
Autor: profimedia.cz

Byla v tom jiná žena

Žena nepotřebuje najít stopy rtěnky na košili, aby věděla, že se něco děje a její drahý se zřejmě angažuje někde jinde. "Cítila jsem to, když se vrátil domů a byl vysprchovaný jako batole, ale i tak jsem cítila ten pach," říká Michaela (36), kterou partnerova nevěra ranila tak, že na milování neměla ani pomyšlení. "Dělali jsme to, ale nic jsem necítila. Bylo to hrozné. Žádná radost, žádná euforie. Zdál se mi tak vzdálený, a když jsem necítila jeho lásku, přestal být pro mě sex sexy. Přestal mě vzrušovat a celé to bylo o ničem. Cítila jsem se pod psa, nemilovaná a zbytečná."

Podle psychologů většina čestných mužů, kteří se náhle zamilovali do jiné, se cítí provinile. Trpící partnerka je zajímá, protože ji svým způsobem stále milují. Pokud navíc mají spolu děti, bojí se budoucnosti. Na místo toho, aby se omluvili, začnou se vzdalovat a jejich vztah upadá. To se naštěstí nestalo v případě Michaely a Josefa (35).

"Když jsem se to dozvěděla, vyhodila jsem ho z bytu. Trvalo to dva měsíce a pak mi někdo zavolal, že se Josef popral na cestě z baru. Srdce mi sevřelo. Utíkala jsem za ním, umyla jsem ho a uložila do postele. Pak jsem se za něj provdala. Trochu jsem váhala, ale čas ukázal, že jsem udělala dobře. Chvíli trvalo, než jsme se zase našli, ale stojí to za to. "

Erotické tipy
* Najděte své erotogenní zóny. Máme jich na těle nejméně 25.
* Nestyďte se! Odhalte své vnady, upravte se eroticky.
* Svůdné prádlo, kapka parfému a červená rtěnka udělají své.
* Pryč se stereotypy! Vyzkoušejte vše, na co máte chuť.


Autor: lesk.sk, Kbak