Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Okouzlete chlapa: Řeč těla ho pomůže sbalit!

31. prosince 2011 | 15:01

Umíte používat ženské zbraně? První dojem je důležitý, nezaškodí se tedy naučit základní triky a tak muži, který vás zaujal, vyjádřit své pocity. A to bez jediného slova!

Poblázněte ho pohledem

Pokud zachytíte mužův pohled, udržte oční kontakt o půl sekundy déle než obvykle, sklopte oči a opět se na něj podívejte. Takto mu jemně naznačíte, že jste si ho všimli a líbí se vám, co vidíte.

Oční kontakt je sice znakem zdvořilosti, občas však nezaškodí podívat se i někam jinam. Dlouhé intenzivní zírání působí příliš vyzývavě a dokáže muže odstrašit.

Naopak ale, pokud se na něj během rozhovoru téměř nepodíváte, bude mít pocit, že jím pohrdáte a nelíbí se vám jeho společnost.

Pohrajte si s vlasy

Pokud má člověk pocit, že ho sledují, chce působit dokonale upraveně, proto se častěji dotýká svého oblečení a vlasů.

Není to jen znak nervozity, trémy či nejistoty. Druhému pohlaví tak prozrazuje, že jste si ho všimli a snažíte se mu zalíbit.

Neodolatelný úsměv

Okouzlete ho milým úsměvem, ve kterém vyniknou i vaše rozzářené oči. Jemný úsměv je v tomto případě lepší než rozesmátá tvář, tím muži signalizuje, že o něj máte zájem.

Flirtovat není těžké.
Autor: profimedia.cz
Stejné pohyby

Když podvědomě napodobíte partnerovu řeč těla, znamená to, že jste se dostali na společnou vlnu.

Podobné pohyby mohou být téměř nenápadné, například když držíte skleničku ve stejné výšce jako on.

Dotýkejte se ho

Doteky odstraňují osobní bariéry, které vás od sebe oddělují. Vyjadřují sympatie a vaši touhu po bližším kontaktu s partnerem.

Dotek během flirtování patří k prvnímu sexuálnímu gestu. Znamená, že mužovy city opětuje.

Rozhlížíte se?

Pokud stojíte proti sobě, ale vy se neustále otáčíte a sledujete dění kolem sebe, partnerovi je jasné, že o rozhovor nemáte zájem a nejraději byste se někam vypařili.

Pokud však sedíte u stolu a partner vás nadchl svým šarmem, natočte židli o 45 stupňů, abyste neseděli přímo naproti němu, dodá mu to odvahu.

Dejte mu vědět, že nemáte zájem.
Autor: profimedia.cz
Překřížené ruce

Takový postoj vytváří před tělem určité hranice, které by partner neměl překročit, může však znamenat i přímé odmítnutí.

Pokud se dotýkáte žeber, vyjadřujete nejistotu, nudíte se. Pohlazením ramen dáváte muži najevo, že s ním nechcete mluvit.

Překřížené nohy vyjadřují stydlivost a snahu chránit se.

Ruce v kapsách

Mnozí považují takový postoj za arogantní, nezdvořilý a neslušný. Ruce zastrčené v kapsách symbolizují neupřímnost, uzavřenost a neochotu blíže se poznat.

Červenání

Pokud se dostaneme do centra pozornosti a jsme plni vzrušení, nervozity nebo pocitu hanby, začneme se červenat. Muži však rozkošná červená líčka doslova zbožňují.

Nevinné ženské červenání na prvním rande jim řekne i to, co se nahlas bojíme vyslovit. Alespoň jim tak ušetříme námahu a trapné koktání!

Autor: lesk.sk, Kbak