Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak se chovat při randění? Sex na první schůzce je povolený!

Fotografie
20. září 2011 | 21:30

Dodržujete stále pravidla ohledně vztahů, která jako by vypadla z černobílého filmu s Oldřichem Novým? V té době se na polibek čekalo několik schůzek. Lze takhle zakládat partnerský život i v dnešní uspěchané době? Vědci říkají NE.

Odborník na mezilidské vztahy, Američan Anthony Paik říká: "Lidé v dnešní době berou sex jako běžnou součást života. Neberou to jako něco, co by mohlo narušit začátek vztahu." Studie z univerzity v Iowě v USA dokazuje, že mnoho párů nevkročilo do partnerství právě zdrženlivými schůzkami. "Významné procento vztahů začalo naprosto neromantickým sexem."

Experti vyvrací i jiná zažitá pravidla našich babiček. Například, že se partneři před svatbou nesestěhují dohromady. Vědci naopak nastěhování se k partnerovi doporučují. Je to zkouška odolnosti vztahu, při níž má každý možnost zadních vrátek.

Kniha, co měla změnit randění

Přitom ještě v roce 1995 vyšla v Americe příručka pro šťastný život v páru The Rules (Pravidla) s poněkud zastaralými radami. Kniha se stala bestsellerem. O šestnáct let později ale společnost funguje jinak, než si autorky Ellen Fein a Sherrie Schneider představovaly. Mezi pravidla, jež už dnes těžko obstojí, patří například:

Nespěchejte na sex minimálně do třetího rande.

Nemluvte na muže první a nevyzývejte ho k tanci.

Nic víc než letmé políbení na prvním rande.

Nechoďte mu naproti na schůzku.

Nevolejte mu a málokdy na hovor odpovězte.

Nežijte s mužem, ani u něj nenechávejte své věci.

Nepřijímejte nabídku na sobotní rande, když přijde po středě.


Autor: evak, INT