Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak si udržet lásku: 6 rad, díky kterým vám to bude ve vztahu klapat

10. dubna 2012 | 08:45

Je vám spolu opravdu skvěle! Kéž by to vydrželo, no nejlépe navždy. Že nevíte, co pro to udělat? Tady jsou ty nejlepší rady!

Asi jako každá normální žena sníte o tom, že se svým drahým budete žít šťastně jako v pohádce do konce života. I když v době, kdy se rozvádí téměř každé druhé manželství, se takové plány mohou zdát poněkud odvážné.

Pokud si však posvítíme na zbytečné příčiny rozchodů, nemusí to s našimi sny vypadat tak beznadějně. Možná právě naopak.

Ztroskotání vztahů totiž z 90% zapříčiní bezvýznamné drobnosti, za něž mohou oba partneři. Svou lásku jednoduše totálně zničí. Co dělat a nedělat, aby vám to spolu vydrželo, co nejdéle? Poradíme vám!

1. Užívejte chvíle, kdy jste spolu

„To nemyslíte vážně?“ řeknete si. Vždyť mi přece slíbil manželskou věrnost (věčnou lásku), trávit čas se mnou by měla být jeho povinnost!

Tak na takové myšlenky okamžitě zapomeňte. Váš partner přece není vysavač, který podle potřeby zapnete, ani houpací křeslo, které čeká, až si do něj sednete.

A není tu ani na to, aby plnil vaše příkazy nebo se přizpůsoboval vašim rozmarům. Je to prostě váš partner, vaše druhá polovička, a tak byste se k němu měla i chovat. Tedy, pokud to se vztahem myslíte opravdu vážně a nechcete o něj přijít.

Bohužel, manželky a partnerky (ale i manželé a partneři) se často k nejbližšímu člověku chovají hůř než k cizímu. Brzy přestávají být zdvořilí, zapomínají na maličkosti, jako „děkuji“ nebo „rádo se stalo“.
Pokud jste ve vztahu dospěli až sem, rychle své chování změňte!

2. Vždyť jsem ti to říkal!

„O tom vůbec nevím, nikdy mi o tom nic neřekl,“ znáte tato svá slova? – Pozor, chyba! Snažil se vám to říct mnohokrát, ale nikdy jste ho zrovna dobře neposlouchala. Muži se nesvěřují jen tak, a když už, tak si to sakra pamatují.

Buď jste tedy v tu chvíli byla v myšlenkách někde jinde, nebo jste dělala něco mnohem důležitějšího (vařila, prala, dívala se na televizi).

Pokud ale nezájem o jeho problémy projevujete běžně, nemůžete se divit, že si časem třeba začne hledat pozornější posluchačku…

Vlastně ani vy se necítíte dobře, když mu opakovaně vysvětlujete něco „velmi důležitého“ a on na to nereaguje.

Muže si můžete snadno omotat kolem prstu
Autor: profimedia.cz

3. Vyhněte se nudě

Na začátku každého vztahu se snažíme dobře vypadat, být vždy zábavné a ve všech směrech úžasné. Vymýšlíme, jak si s partnerem užít společný čas a těšíme se z každé chvíle, kterou spolu prožíváme.

Když náš vztah pokročí, už nejsme tolik vynalézavé a přestane nám záležet i na vizáži. A to také může být začátkem konce.

Proto se velkým obloukem vyhýbejte zaběhnuté rutině. Vyrazte do divadla, zatancovat si, na hory, objednejte prodloužený víkend do Říma, prostě nedopusťte, abyste se spolu začali nudit.

4. Nikdy žádná ultimata!

Na toto si dejte velký pozor!. Ultimata jsou jako jed! Buď zahubí vztah okamžitě, nebo pomalu a postupně, ale výsledek je zaručený – a to stoprocentně!

Pokud s partnerem jednáte jako se žáčkem základní školy – dokud si nenapíšeš úkoly, nepůjdeš ven! – nedivte se, že se začne bouřit. Žádný dospělý chlap se nemůže v roli malého chlapce cítit dobře.

Kromě toho, nůž na krku je ve finále projevem vaší neschopnosti řešit věci jiným způsobem, tedy po dobrém a s rozumem. Nátlakem a silou dosáhnete dříve či později jen nedorozumění a rozpadu vztahu.

5. Nerozčilujte se, nepoučujte!

Muži jsou rádi se ženami, které berou věci s nadhledem, jsou velkorysé, klidné, zkrátka v pohodě. Pokud ten váš nedělá vše podle vašich představ a vy ho hned začnete kritizovat a radit, raději brzděte!

Zkuste se raději usmát, být milá a nad takovými maličkostmi mávnout rukou… Jednak se vám uleví, ale hlavně vás váš milý bude mít o to víc rád.

6. Co bys dělal, kdyby ...

Komunikace mezi partnery hraje významnou, přímo klíčovou roli. Nestačí spolu mluvit jen o praktických věcech, kdo kdy zaveze dceru do školky, že přišla upomínka za plyn...

Mluvte spolu běžně i o jiných tématech, rozebírejte různé události z blízkého či vzdálenějšího okolí, vytahujte společné vzpomínky z dovolené, cokoliv. Prostě spolu mluvte!

Muže si můžete snadno omotat kolem prstu
Autor: profimedia.cz

Pravidla mužů: Co nám pánové radí?

* Někdy na vás asi moc nemyslíme. No, naučte se s tím žít.* Neděle = sporty. Smiřte se s tím.
* Nezkracujte si vlasy. NIKDY! Dlouhé vlasy jsou pro nás mnohem atraktivnější.
* Pláč pro nás znamená vydírání.
* Požádejte nás o vše, co chcete, ale musíte to vyjádřit jasně. Jemné narážky na nás nefungují. Vlastně, ani tvrdé narážky nefungují. A běžné narážky už vůbec nefungují. Prostě nám jednoduše řekněte rovnou, co chcete!
* Nepamatujeme si data. Narozeniny nám prosím napište do kalendáře. A ještě lépe, připomínejte nám je aktuálně předem.
* Nechte nás otáčet se za jinými ženami. Máme to zkrátka geneticky dané a nemůžeme si pomoct.
* Neumíme číst myšlenky, ale to neznamená, že o vás nemáme zájem.
* Pokud na otázku: „Co se stalo?“ odpovíte „NIC“, budeme se pak chovat, jako by se „NIC“ nestalo.
* Nesnášíme společné vyplňování testů. ŽÁDNÝCH!

Autor: lesk.sk, bak