Jezte každý den čokoládu, zhubnete! Rady a recepty, jak toho dosáhnout

Jezte každý den čokoládu, zhubnete! Rady a recepty, jak toho dosáhnout
15. dubna  2017 
 06:00

Autor knihy Jezte čokoládu a zhubnete, tvrdí, že za osm týdnů můžete shodit hravě osm kilo! A to tím, že budete denně konzumovat čokoládu. Ovšem pozor, neznamená to, že ji do sebe budete ládovat po kilech a budete jako špageta. Čokoláda stejně jako cokoli dalšího bude špatná v okamžiku, když ji budete jíst v nadměrném množství.

Knih o hubnutí existuje tisíce, vybrat si tu „svou“, která vás bude inspirovat, je někdy nelehký úkol. Ovšem tahle by se vám mohla líbit – zvláště vám, dámy, které milujete čokoládu a nehodláte se jí vzdát ani při shazování kil. Kniha, kterou vydalo nakladatelství Pragma, podává vlastně takový převratný pohled na světově nejpřekvapivější a nejlahodnější „zdravou“ potravinu – čokoládu.

 

 

 

3372665:gallery:true:trueNa základě výzkumu a výsledků se svými klienty vyvrací autor knihy odborník na výživu a neurovědec Will Clower mýtus, že čokoláda je nezdravé jídlo. Odhaluje, jak tahle potravina obsahuje zdravé antioxidanty, které vlastně ve finále mohou při hubnutí pomoct. Jediné, co musíte podle něj udělat, je přijmout „čokoládovou výzvu“ aneb 8týdenní program, který vám řekne, jakou čokoládu zvolit, jak byste ji měli správně konzumovat, abyste dosáhli pozitivních účinků. Podle jeho programu můžete shodit až 6 kg za osm týdnů, zbavit se přehnané chuti k jídlu, zlepšit hodnoty krevního cukru, stav zubů, snížit krevní tlak, a hlavně mít až o 50 % víc energie!

 

A jaké jsou podle něj základní kroky k zhubnutí? Musíte si vybrat čokoládu na úbytek hmotnosti, ne na její růst, určit si správné denní množství čokolády, používat čokoládu, abyste zahnali mlsnou, zjistit, jak čokoládu jíst, vyhnout se přílišné konzumaci čokolády vyvolané stresem a používat čokoládu, abyste podpořili svůj trénink. Vše se dozvíte v knize, ve které najdete mimo jiné i spoustu čokoládových receptů. Třeba tento:

 

Čokoládovo-kokosové ovesné tyčinky

3372664:gallery:true:true

Tenhle pamlsek bez vajec, mléka a lepku má klasickou podobu mandlového zákusku a slabost pro něj mají hlavně dospělí. Bude ale chutnat i dětem. Budete potřebovat: 2 a ½ šálku ovesných vloček, 1 šálek mandlového mouky, 1 šálek neslazeného strouhaného kokosu, 1/3 šálku neslazeného kakaového prášku, ½ šálku hoblinek z hořké čokolády, ½ šálku kokosového oleje, ¼ šálku třtinové melasy a ½ šálku hnědého cukru.

Postup: Ve velké míse pořádně promíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku, kokos, kakaový prášek a čokoládové hoblinky. Na pánvi smíchejte kokosový olej, melasu, cukr a postavte na mírný oheň, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne trošku bublat. Přelijte cukrovou směs přes směs z ovesných vloček a míchejte, dokud se úplně nespojí. Natlačte směs na nevymazaný plech a pečte asi dvacet minut. Nechte vychladnout a pak nakrájejte na kostičky.

 

 

 

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji