Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zábavná dieta: Hubněte díky popcornu

7. března 2013 | 08:00

Popcorn nesmí chybět v ruce žádného filmového nadšence, ani žen toužících po krásné postavě. Je totiž chutný, nízkokalorický, zasytí a můžete ho sníst tolik, kolik chcete.

Popcorn je americkými dietology uznávaný, jako dietní potravina, která by měla být zařazena do každého jídelníčku. Je to nejen díky tomu, jak je lehký, ale i pro jeho obsah proteinů, bílkovin a dalších prvků.

Bílkoviny, fosfor a železo
Popcorn není jen tak nějaká pochutina, obsahuje bílkoviny, fosfor a také železo, kterého v něm najdete více než ve špenátu a vejcích.

Vláknina
Popcorn je celozrnný a proto je dobrým zdrojem vlákniny, který je srovnatelný s některými druhy ovoce a zeleniny. Navíc tahle pochoutka obsahuje i fenolové kyseliny antioxidantů.

Nevšední svačinka
Umíte si představit jinou svačinku, která by měla tolik variant? Popcorn si můžete dát na sladko, na slano, s bylinkami, se sýrem nebo si udělat vlastní kořeněnou variantu v kombinaci s olivovým olejem. Navíc je to sváča, která zažene hlad, a přitom po ní nepřiberete.

popcorn
Autor: Shutterstock.com
Popcornová dieta

Tahle dieta vás bude rozhodně bavit. Celý měsíc se totiž budete moct ládovat popcornem, jak bude libo. Základem totiž je, nahradit jedno jídlo denně právě popcornem.

Nechcete se cpát touhle svačinkou celý měsíc? Pak tu pro vás máme tip na třídenní očistný program. Do jídelníčku zařadíte pouze solený popcorn, meloun a hroznové víno. K tomu všemu musíte vypít 3 litry čisté vody denně. Tahle kombinace zbaví tělo tuků a nastartuje jeho fungování.

Snídaně:  200 g melounu nebo hroznů a 1 šálek popcornu
Svačina:  100 g melounu nebo hroznů a 1 šálek popcornu
Oběd:  100 g melounu nebo hroznů a 1 šálek popcornu
Svačina:  250 g melounu nebo hroznů a 2 šálky popcornu
Večeře:  300 g melounu nebo hroznů a 3 šálky popcornu