Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Známe oblíbená místa svatebčanů

Argolida, Nafplio
2. prosince 2021 | 12:33
Prezentace klienta |

Řecko se může pochlubit mnoha idylickými hrady, které tvoří dokonalou kulisu pro vysněnou svatbu. Toužíte po pohádkové svatbě v Řecku, ale chybí vám potřebný hrad? Zde je top 5 seznam řeckých hradů, které jsou velmi žádané pro svatební obřady i pro romantické svatební cesty! Vaše pohádková svatba v Řecku začíná.

Monemvasia

Pokud si představíte svatbu ve středověkém hradě, který stále žije, plný květin, malých obchodů, byzantských kostelů a tradičních kamenných domů, pak na vás čeká středověké pevnostní město s dlážděnými uličkami, kdysi strašení císařů a princezen, vše s výhledem na Egejské moře! Vítejte v zámeckém městě Monemvasia na východním pobřeží Laconie na Peloponésu. Hrad a město jsou vytesány do obrovské skály na kompaktním ostrově, který je spojen s pevninou mostem.

Lakonia, Monemvasia
Autor: Greek National Tourism Organization

Jakmile projdete mostem, kamennými zdmi a mohutnou bránou hradu, budete mít pocit, jako byste šli zpět do času a vstoupili do pohádky. V této atmosféře plné historie a romantiky najdete řadu možností, jak uspořádat svůj obřad, ať už se rozhodnete pro civilní obřad nebo ortodoxní svatbu. Balkony s výhledem na moře, malá náměstí, luxusní hotely nebo dokonce písečné pláže a mnoho kostelů uspokojí všechny požadavky na svatbu vašich snů.

V pevnosti je možné uspořádat svatbu a hostinu, protože na zámku jsou hotely a restaurace s výhledem na Myrtoo Sea a panoramatickým výhledem na hrad.

Při líbánkách na pevnosti můžete vyrazit na prohlídku byzantských kostelů, navštívit archeologické muzeum, projít se po neobydleném horním městě. Můžete se věnovat plachtění, prohlídkám vína a jízdě na koni, objevit úžasné jeskyně a zkamenělý les.

Lakonia, Monemvasia
Autor: Greek National Tourism Organization

Nafplio

Pokud se vdáváte v malebných benátských domech, proti nádherným výhledům na zátoku a mezi pevnostmi zní perfektně, udělejte z Nafplia místo vaší svatby. Přírodní krásy, romantika, historie a pohodlný pobyt najdete v tomto přímořském městečku na severovýchodě Peloponésu. Bohatá historie města zahrnuje tři pevnosti: Akronafplia, Palamidi a Bourtzi.

Argolida, Nafplio
Autor: Greek National Tourism Organization

Palamidi je nádherně zachovaná barokní citadela postavená na nejvyšším bodě města; Bourtzi se nachází na malém ostrově před městským přístavem a lze jej navštívit lodí; a Akronafplia je nejstarší pevnost s některými částmi z doby bronzové.

Argolida, Nafplio, Palamidi. Foto: K. Filippinnii
Autor: Greek National Tourism Organization

Nafplio se svým okolím se hodí pro ty z vás, kteří mají na mysli prostředí, které si u příležitosti života uvítá svou nezapomenutelnou barvou, starodávnými památkami a fontánami obklopenými barevnými rozlehlými popínavými rostlinami!

Při líbánkách v Nafpliu existuje celý svět plný kouzla, magie a dobrodružství, které můžete prozkoumat: oranžové háje, olivová pole, starobylé ruiny a ztracené civilizace, nejúžasnější divadlo na světě, Epidaurus, to je venkovský život, agroturistika turistika, kanoistika na řece Loussios, plachtění, plavání, potápění, rybaření, jízda na koni a ochutnávka vín. A to jmenujeme jen některé z celé škály zábavných aktivit!

Rethymno

Věděli jste, že Rethymno je oblíbenou volbou mezi páry, které se plánují oženit? Zasněná atmosféra města, jeho středověké kostely inspirující úctou a vynikající svatební místa vytvářejí ideální prostředí pro váš svatební obřad. Několik míst také poskytuje svatební zařízení, kde se bude konat váš civilní obřad i recepce.

Rethymno, Venetian Harbour. Foto: P. Merakos
Autor: Greek National Tourism Organization

Při líbánkách v Rethymnu prozkoumejte křišťálově čisté moře a bohaté kulturní dědictví města, ochutnejte tradiční krétské speciality, popíjejte dechberoucí výhledy na západ slunce a procházejte se romantickými procházkami po středověkých památkách. Jedna věc je jistá; vaše srdce zůstane v Rethymnu navždy!

Lindos, Rhodos

Máte chuť na romantickou plážovou svatbu v okouzlující scenérii podél ohromujícího pobřeží Rhodosu s výhledem na hrad Lindos? Vesnice Lindos poskytuje romantickou svatební destinaci, která se nachází v síti dlážděných ulic - všechny jsou zcela pěší, kde jediným dopravním prostředkem jsou osli a mopedy. Domy jsou malé, obílené a krásně sedí na svahu. Na vrcholu skály stojí staletá akropole, která velí souostrovím. Krajina Lindosu zapouzdřuje podstatu Rhodosu: překvapivě šťastná směsice starověkého a středověkého!

Rhodes Lindos Acropolis. Foto. P. Merakos
Autor: Greek National Tourism Organization

Parga, Epirus

Klidně sedí ve stínu mohutné středověké pevnosti, město Parga se svým ostrovním kouzlem a úzkými dlážděnými uličkami, které stoupají na vrchol kopce, vyzařuje atmosféru minulé éry, ponořené do historie a legend. Nachází se na jihozápadě regionu Epirus, Parga je omývána Jónským mořem a leží mezi městy Preveza a Igoumenitsa. Hrad je skvělým představitelem benátské architektury, kde můžete uspořádat svůj vysněný obřad. Pohled s výhledem na moře, zátoky a svěží ostrov Panagia (ostrov Panny Marie) s okouzlující kaplí vám určitě vyrazí dech.

Epirus, Preveza, Parga
Autor: Greek National Tourism Organization

Při líbánkách v Parze můžete jet na vodním skútru, surfovat a potápět se na místních plážích, projít se po řece do Acheronu, mýtické řeky Epirus. Navštivte archeologické naleziště Dodoni a Ancient Nikopolis, jeskyni Perama a vycestujte na dva kosmopolitní ostrůvky plné šarmu a elegance na Paxos a Antipaxos!

Pro více informací o Řecku navštivte WEB.

Článek vznikl ve spolupráci s Greek National Tourism Organization.