Neděle 18. duben 2021
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Zataženo, déšť 10°C

Zvětšení prsou odlehčenými implantáty: ptejte se MUDr. Romana Kufy v online chatu

15. února 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Toužíte po větším dekoltu bez bolesti zad? Jaký typ silikonového implantátu se hodí do povislých prsou? V jakých případech MUDr. Roman Kufa z PERFECT CLINIC používá B-Lite® implantáty? A kdy může žena podstoupit zvětšení prsou, když má hodně špatnou elasticitu kůže?

Co vše přináší zvětšení prsou s odlehčenými prsními implantáty B-Lite®?

Jednou z velkých výhod je bezpečnost pro ženu. Prsní implantáty B-Lite® umožňují přesnější diagnostiku na sonu a mamografu. Prsa zároveň lépe drží na místě, neklesají. Odlehčené implantáty jsou proto ideální pro sportovkyně, ale své využití najdou i u žen, které se s větším poprsím chtějí vyhnout bolesti zad. Co ještě potřebujete vědět o plastice prsou? Ptejte se MUDr. Romana Kufy z PERFECT CLINIC v našem online chatu. Pan doktor pak vaše odpovědi bude zodpovídat 11. 3. 2021 od 11:00.

tejte se MUDr. Romana Kufy z PERFECT CLINIC v našem online chatu.
Autor: Perfect Clinic

Ptejte se odborníka

online chat
Děkujeme za váš dotaz

Počet zbývajících znaků:
Obnovit
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, zda děláte preventivní odstranění prsní žlázy? A jsou pak na zvětšení vhodné odlehčené implantáty? Předem děkuji za odpověď. (Sára (28))
Foto
preventivní odstranění prsní žlázy je možné, ale jen v případě, že máte geneticky potvrzenou BRCA pozitivitu. V tomto případě po odstranění prsní žlázy je rekonstrukce prsů B-lite implantáty výhodná, protože žláza, která se odstraní, nepřikryje už implantát a povrch implantátu je více hmatný přes kůži. B-lite jsou pevnější a dělají menší zvlnění, proto v těchto případech lze tyto implantáty doporučit
Je mi 20 a každý mi operaci rozmlouvá, já chci ale zvětšit aspoň o 2 čísla. Mohu s B-Lite implantáty pak normálně kojit? Děkuju za informaci.(K.R.)
Foto
ano, s B-lite implantáty můžete kojit, stejně jako i s jinými prsními implantáty
Hezké odpoledne, kamarádka měla problém při běhání s Motiva implantáty, bolelo jí to a hýbaly se. Teď má ještě větší implantáty B-Lite a bez problémů běhá. Může za to odlehčení nebo čím to je? Děkuji za vaši odpověď a moc zdravím a obdivuji vaši práci. (Stehlíková )
Foto
tady hraje roli jak váha implantátu, tak i jeho pevnost. Měkký implantát v prsu bude více pohyblivý a nebude tak držet tvar prsu jako pevnější implantát
Muzete prosim vysvetlit, co je to technika internal bra jake jsou moznosti jejiho pouziti. Dekuji(Jonasova)
Foto
internal bra je technika, která se používá při modelaci-liftingu prsů. Prsní žláza se připevní k hrudní stěně stehy tak, aby nedocházelo po modelaci rychlému poklesu prsu
Moc vás zdravím pane doktore, toužím po větším dekoltu, ale mám opravdu špatnou elasticitu kůže a ještě jakoby průhlednou. Byla jsem na konzultaci a mohla si osahat B-Lite s tou jemnou texturou. Byly opravdu velmi přirozené. Jsou pro mě vhodné? (Sandra Pospíšilová)
Foto
ano, je to jeno z možných řešení zvětšení prsů
Dobrý den, mám po dětech dost povislé prsa velikosti D. Je možné si je nechat upravit, aniž bych musela mít implantáty?A jaká je cena zákroku? Děkuji (Pavlína K )
Foto
pokud jsou prsy povislé, tak samotné vložení implantátů prsy nezvedne. Musí se udělat modelace, cena závosí od toho, jestli se provádí jen modelace kolem bradavky nebo řezem tvaru kotvy. Současně při modelaci se vloží implantát a prs se tak zvětší i zvedne
Dobrý den, podle čeho vybíráte velikost profilu implantátů. Sama jsem byla překvapená, že něco takového je:-) (Patricie)
Foto
podle tvaru prsu, podle přání klienta. Jestli chce plný a viditelný dekolt, potom je vhodné použití implantátů s vysokým profilem
Dobrý den, chtěla bych vyměnit Motiva implantáty za B-Lite aspoň 700 ml. Prsa mám už po roce hodně dole. Nebudou pak povislá a případně je nutná modelace?(Lucina)
Foto
700ml jsou velké implantáty, tudíž i těžké. Ikdyž budou B-lite implantáty lehčí o 30%, nedojde ke zvednutí prsů a prsy budou pokleslé, jak píšete, že už v teď došlo k jejich poklesu. jediné řešení ke zvednutí prsů je udělat modelaci prsů a zvážit vložení B-lite implantátů
Zhruba do tří let chci druhé miminko, ale nechci čekat na prsa. Bojím se ale, že se tvar po kojení změní. Pomůže mi výběr odLehčeného implantátu?(Andy)
Foto
záleží na tom, jak se prsy během těhotenství zvětší, jak je kůže elastická a jak se po skončení kojení kůže stáhne. Typ samotného implantátu asi moc velkou roli hrát nebude, spíše velikost implantátu
Kdy je vhodní jít na zvětšení prsou? A jsou tyto implantáty na vždy? Díky(Bibi)
Foto
Zvětšení prsů je možno až po dosažení 18 let, později už záleží jen na zdravotním stavu pacienta. Implantáty se už nemusí měnit po 10 letech jako kdysi, ale doporučuje se pravidelné sledování prsů-implantátů ultrazvukem
Dobrý den, bavila jsem se v mamacentru o zvětšení prsou, hodně operaci rozmlouvají, ale pak mi bylo řečeno, že se mám podívat na B-Lite implantáty, že jsou lépe pod kontrolou a vidět co je kolem nich. Jak je to možné? Děkuji(Sára)
Foto
B-lite jsou více transparentní a to díky vzduchovým mikrosférám v gelu, který, je uvnitř implantátu a tak mamografie nebo ultrazvukové vyšetření prsů je přehlednější
Dobrý den, jsem v jedné skupince na Facebooku, hodně se tam řeší nějaké vrásnění implantátů. Co to je? Proč se to dělá a dělají to i B-lite implantíty? Moc díky za váš čas. (Kolárová J.)
Foto
už jsem psal výše.Každý implantát se po vložení do prsu zvlní působením tlaku okolní tkáně. B-lite jsou plněné vzduchovými mikrosférami a jsou tak odolnější vůči mechanickému působení a mají menší výskyt vrásnění-zvlnění, které je viditelné přes kůži prsu
Dobrý den, pane doktore. Máme po jedné augmentaci. Nejen, že nejsem spokojená s velikostí, ale také se mi implantáty hodně vlní. Chtěla bych jít na další operaci a vybrala jsem si B-Lite. Kdy je možné po první peraci jít na druhou a za jaké jsou termíny nejbližší u vás na klnice pro konzultaci a operaci? Díky(Lucie K.)
Foto
dobrý den, velikost je možné řešit výměnou implantátů. B-lite mají menší výskyt zvlnění, ale záleží na velikost prsní žlázy a podkoží. U hubených pacientů, s malou vrstvou podkožního tuku je okraj implantátu více viditelný. Termíny na konzultaci prosím domluvte s recepci Perfect Clinic. Výměnu implantátu bych nejdříve doporučoval za 3 měsíce od první operace
Dobrý den, mám 5 let implantáty a jsou už 2 roky zvrásněné, chci jít na operaci a uvažuji o B-Litech, je to vhodná volba? Děkuji Jitka(Jitka)
Foto
je to jedno z možných řešení, jak zmenšit zvlnění
Zdravim, byl jsem u vas na klinice a chtela b-lite implantaty. Byly mi vymluvene, ze je to zbytecne u tak malych. Ale ja je i presto chci, prijdou mi super. Je mozne si rici, nebo mam u vas na klinice jit k jinemu operaterovi, ktery mi je bude chtit dat? Jak postupovat. Diky(Veronika S.)
Foto
Pokud opravdu chcete i menší B-lite implantáty, můžeme udělat. Je nutné ale vědět, že na pohmat jsou pevnější na rozdíl od implantátů plněných silikonovým gelem.
Jaké tvary B-Lite jsou možné si vybrat?(Karolína Š.)
Foto
B-lite se vyrábějí jak v kulatých, tak i v anatomických (kapka) tvarech. Je množné vybrat různé profily-nízký, střední, vysoký a extra vysoký profil a to jak u kulatých, tak i anatomických implantátů. Výběr záleží na představách klienta a tvaru prsů před operaci
Dobrý den, musí se implantáty B-Lite po 10 letech měnit, jako ostatní? (Lucáková)
Foto
Implantáty se už po 10 letech nemusí měnit, jako se doporučovalo kdysi. Je vhodné po operaci docházet na pravidelné vyšetření-sono prsů a v případě, že se na vyšetření prokáže nějaké změna na povrchu nebo uvnitř implantátu, pak zvážit jeho výměnu. tyto pravidla ale dnes už platí i u jiných typů implantátů, nejen B-lite
Dobrý den, platí se u vás záloha na operaci ještě před konzultací? Na jedné klinice mě tento postup dost zarazil. Moc díky(Klára D.)
Foto
na Perfect Clinic se platí záloha až po proběhlé konzultaci a rezervaci termínu na operaci
Četla jsem v jedné skupince na Facebooku, že holky s B-Lite neměli takové bolesti. Skutečně to může být výběrem implantátu? Děkuji(Jitka)
Foto
statisticky se opravdu zjistilo, že pacientky udávají menší bolestivost prsů při použití B-lite implantátů
Zdravím, nemám dotaz na implantáty, ale zajímá mě, jak často operujete prsa? Díky(Klára)
Foto
operace prsů-zvětšení, modelace, zmenšení patří k nejčastějším zákrokům, které se v estetické chirurgii provádí. V mém operačním programu je vždy několik pacientů, kteří jdou na operaci prsů. Ročně jsou to stovky pacientů
Hezké dopoledne, v čem jsou tyto implantáty jiné? Jak můžou být lehčí? Díky(Terry)
Foto
B-lite implantáty jsou lehčí o 30% od běžných implantátů. Jsou plněné vzduchovými mikrosférami, implantáty jsou tak nejen lehčí, ale i odolnější proti mechanickému působení
Dobrý den, ráda bych podstoupila reoperaci a mám zájem o b-lite. Mám Mentory s vlnkami na boku. Operaci jsem podstoupila v listopadu. Kdy můžu na dalsi operaci? Děkuju(Jitka)
Foto
jaký je důvod reoperace prsů? Pokud zvlnění, tak je nutné zjistit, jestli jsou implantáty uložené nad nebo pod svalem, protože nad svalem je implatát více vidět, je více hmatná a je vidět větší zvlnění. V tomto případě pak je vhodné uložení implantátu pod sval. B-lite implantáty se méně zvlní, ale je nutné si uvědomit, že jsou ale na pohmat pevnější, nejsou tak měkké, jako implantáty plněné silikonovým gelem
Dobrý den, mám implantát Mentor. Od 3. měsíce jsou na boku takové vlnky. Je to hodně vidět. Četla jsem, že odlehčené implantáty se nevlní. Doporučil byste mi je jako řešení? Líbí se mi i na omak víc. Díky(Shelby)
Foto
zvlnění implantátu se vyskytuje běžně u každého implantátu. Kdyžz implantát vložíme do prsu, tak se okolní tkáň procesem hojení stahuje a tlačí na implantát a tak ho deformuje. Když se pak provádí mamografie, tak vidíme jak jsou implantáty zvlněné. Pokud je prsní žlázy malá, není velká tuková vrstva v podkoží, pak je vidět zvlnění implantátu pod kůži. Čím je povrch implantátu pevnější a čím je víc implntát naplnění, tím méně dochází k jeho zvlnění. B-lite jsouj pevnější., více drží tvar, jsoi více odolné vůči tvorbě zvlnění
Dobrý den, pane doktore, nejsem sportovkyně, ale zaujala mě zmíněná bolest zad. Je mi 44 let, mívala jsem plné trojky, což po dvou dětech už není pravda. Přemýšlím o operaci. Je možné tyto implantáty použít i při liftingu prsou??? Opravdu neklesají? Abych za 5 let nebyla tam, kde jsem teď :)(Zuzka)
Foto
není pravdou, že po vložení implantátů do prsů prsy nikdy neklesnou. Věkem dochází k poklesu prsů i při vložení B-lite implantátů. Samozřejmě hraje roli váha implantátu, elasticita tkáně, čím lehčí implantát je, tím je prs vystavený menšímu tahu a poklesu dochází pomaleji. To je výhoda B-lite implantátů. které jsou o 30% lehčí než běžné implantáty
Mam vykojena prsa. Doporucil by ste mi tyto implantaty? Dekuji(Kristýna)
Foto
záleží na tom, jak prsy vypadají, jestli jsou pokleslé, jestli je nutná modelace prsů. B-lite implantáty jsou vhodné právě při současném zvětšení prsů a modelaci, kdy se odstraní nadbytek kůže a prs se zvedne.
Dobrý den, ráda bych si dala B-lite implantáty. Byly mi navržené 390 ml, ale jiný lékař mi od nich odrazuje, že stačí tyto až od 500 a mám si dát klasické. Když bych si u vás objednala konzultaci, dáte mi je i tak? Vidím v nich víc výhod a jsem pro ně pevně rozhodnutá.(Jitka )
Foto
dobrý den, velikost implantátů 390ml je dost velká, kdy už váhový rozdíl mezi B-lite implantáty a běžnými implantáty hraje roli a má význam o tomto implantátu přemýšlet, obzvlášť, když kůže není dost elastická a hrozí rychlejší pokles prsu po vložení implantátu