Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Seriály proklínané i milované! Proč jim podléháme?

27. března 2011 | 06:28

Možná byste měla vygruntovat před návštěvou tchyně, v troubě se vám pálí koláč a děti nemají napsané úkoly. Jenže když se ručička na hodinách přiblíží ke kritickému času, na všechno „zapomenete“, sednete si na gauč a noříte se do osudů postav svého oblíbeného seriálu.

„Esmeraldo, miluješ mě?“ – „Ano, Armando!“ Také vám tenkrát ukáplo pár slz při sledování telenovely se zelenookou Esmeraldou? Nebo jste měla slabost pro Ošklivku Katku? Nedávno začala podobná seriálová pohádka – Tisíc a jedna noc. I když rychle zmizela z hlavního vysílacího času, stihla v redakci vyvolat debatu o tom, jaké seriály milujeme a zároveň se za ně trochu „stydíme“. Máme pocit, že bychom dobu, kterou trávíme u televize s jednoduchými příběhy, měly využít k ušlechtilejším činnostem, například ke čtení hezkých knih, povídání s dětmi nebo partnerem...

Rozhodly jsme se podělit s vámi o naše televizní „poklesky“, najít jim obhájce a zeptat se i vás, čtenářek, jaké seriály máte rády.

Anketa – můj oblíbený „neintelektuální“ seriál

Redaktorka Kateřina Pokorná (36)
U televizních pořadů nevalné úrovně si čistím hlavu, odpočívám. Kdysi jsem milovala Ordinaci v růžové zahradě. Jenže nekonečně přitáčené díly nesl můj partner hodně nelibě. A protože máme jen jeden televizor, sleduji pokračování tajně ve chvílích, kdy je náhodou ve vaně nebo si jde zakouřit. Jakmile vkročí do obýváku, přepínám na nějaký intelektuální program.

Redaktorka Majka Vinická (40)

Nejsem typický seriálový divák a nebýt kamarádek, vůbec bych nevěděla, co je nového v Ordinaci v růžové zahradě, ve VKV ani jak to vypadá se Zoufalými manželkami. Rozhodně ale „ujíždím“ na Comebacku, strašně mě baví jeho humor. Zvlášť když se se mnou dívají moje děti, které se umějí tak nakažlivě smát.

Redaktorka Olga Poucheová (33)

Současným seriálovým vítězem je u mě Ulice. Partie, kterou rozehrávají Pepan, jeho těhotná přítelkyně, kadeřnice Simona a její homosexuální kamarád, mi skýtají nekonečnou zábavu. Kam se hrabou všichni lékaři z Růžovky a vážné seriály o vztazích. Přiznávám i Esmeraldu a Ošklivku Katku – tu jsem svého času opravdu hltala se vším dobrým i zlým.



Redaktorka Erika Pilátová (39)

Momentálně fandím seriálu Mentalista. I když se mi nikdy nelíbili blonďáci, hlavního představitele tentokrát opravdu „žeru“. V minulosti se mi líbil britský seriál Šest v tom, na ten jsem se těšila jako malá. Klasika, kterou můžu vidět i posté, jsou Přátelé. A co mi takové seriály přinášejí? Dokonalý relax.

Redaktorka Alena Dušková (31)
Od pubertálního věku jsem ujížděla na americkém hitu o sladkém životě teenagerů Beverly Hills 902 10. Snila jsem o módních „kouscích“ Kelly, Donny i Brendy. Hltala jsem charizmatického Dylana i jeho černé porsche. A ztotožňovala jsem se s jejich milostnými trablemi. Ani teď, v dospělosti, na něj nedám dopustit a ráda si připomenu staré dobré časy. Škoda že seriál momentálně nikde neběží.


Čtenářka Kateřina Sovová (38)

Vzpomínám si na Manuelu, na kterou jsem se dívala velmi poctivě. Byla to jedna z prvních telenovel, které se v Česku vysílaly. Příběh byl o dvou sestrách, byl tam nějaký znetvořený obličej… Vzpomínám, že chvílemi to bylo docela napínavé.

Čtenářka Dalena Pechová (52)

Dívám se pravidelně na Vraždy z Midsomeru. Je mi sympatický vyšetřovatel, i jeho rodina. Sleduji tedy nejen jednotlivé „mordy“, ale také osudy vyšetřovatelovy manželky a dcery. Seriál má specifickou atmosféru, vždycky si u něj odpočinu.

Čtenářka Monika Matějová (43)
Možná se mi budete smát, ale já se hrozně ráda dívám na Tisíc a jednu noc. Je to taková hezká pohádka, která mi dělá dobře na duši. Také Ordinaci v růžové zahradě sleduji od prvního dílu a pořád mě baví.

Autor: Olga Poucheová, Kbak