Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okořeňte si život: Koření pro zázračný sex

31. ledna 2013 | 10:15

Běžně je používáte v kuchyni jako dochucovadla, ale víte, jaké koření vám zlepší sexuální život? Okořeňte si tedy afrodiziaky nejen pokrmy, ale i vaše postelové hrátky.

Šafrán: Ne nadarmo je toto jasně žluté koření tak drahocenné. Jeho účinky proti depresím a celkové únavě znali již staří Peršané. Perské ženy ale objevily jeho afrodiziakální účinky, a začaly šafrán přidávat mužům do teplého mléka.

Muškátový oříšek: Muškátový oříšek je jedním z nejpopulárnějších přírodních afrodiziak a podle vědců má na mužskou potenci stejný účinek jako proslulá modrá pilulka. Navíc se v malém množství může používat na nespavost a zklidnění.

kardamon
Autor: Foto scom
Kardamon: Zelený zázrak z Indie, jak je kardamom nazýván je doslova malou lékárnou. Dokáže zklidnit žaludek, čaj s kardamomem pomáhá proti stresu a depresi a semena smíchaná s medem zlepšují zrak. Žvýkáním kardamonu si zklidníte nervy a osvěžíte dech a ověřený je i jeho účinek na mužskou potenci.

Fenykl
Autor: shuterstock.com
Fenykl: Fenyklový čaj na zklidnění žaludku pil snad každý, ale věděli jste, že jeho účinky jsou afrodiziakální? Fenykl, ať už zasyrova v salátu, nebo jako čaj připravený ze sušených semen, dokáže zvýšit sexuální apetit žen.
Ženšen: Mrkvovitý kořen ženšenu zvyšuje imunitní schopnosti a odolnost organizmu. Jeho kouzlo ale spočívá hlavně v tom, že dokáže zlepšit mužské erektivní funkce.

Skořice a anýz. Blahodárné účinky skořice vychvalovali už staří Řekové.
Autor: Profimedia.cz
Skořice: Aromatické koření podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. Dokáže perfektně prohřát organismus a tím pomáhá zlepšit mužskou potenci.

Bojujte proti bolesti příjemným způsobem: Jídlem!
Autor: Profimedia.cz
Zázvor: Štiplavý zázvor je odpradávna považován za všelék. Ajurvédská medicína jej používá k léčbě nechutenství, proti nadýmání, při bolestech v krku a nachlazení nebo proti malárii a horečce. Díky schopnosti zvyšovat krevní oběh a citlivost erotogenních zón zvyšuje sexuální výkonnost.

Chilli: Pálivé papričky obsahující kapsaicin dráždí urogenitální systém a zvyšuje tak pohlavní touhy mužů i žen. Navíc konzumace pomáhá proti nespavosti, snižuje cholesterol a upravuje krevní tlak.