Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dnes je Světový den zdraví: Víte, jak si udržet dobrou imunitu?

7. dubna 2021 | 11:30

Jak si vypěstovat dobrý imunitní systém? A ještě lépe – jak si ho poté udržet? Jak už víme, mají na to vliv nejen potraviny, ale i náš životní styl a strava. Pojďme se podívat na rady odborníka, právě na Světový den zdraví.

Posílení imunitního systému je závislé na nás. Záleží na tom, jak se o tělo staráme, zda máme pevný režim, který dodržujeme, a jestli máme vyvážený jídelníček, pravidelný pohyb a dostatek spánku či sexuální aktivity.

Takový jídelníček by měl být pestrý a vyvážený. Jak říká výživový specialista Petr Havlíček: „Emoce jsou základem nevyvážené výživy a stravy. Často mohou za to, že je naše imunita na bodu mrazu – právě proto, jak se stravujeme a nedbáme na vyváženost."

Vyvarovat bychom se měli stresu, který může být doslova spouštěčem emotivního přejídání. Protože vždy, když se něco děje, snažíme se špatné myšlenky nějak zahnat. To samé platí i pro alkohol. Divili byste se, jak lehce se snažíme utopit špatné emoce či stresové situace právě ve skleničce nebo lahvi vína. Alkohol navíc narušuje spánek, i když po něm třeba dobře a rychleji usneme, spánek není kvalitní, a tělo si tak neodpočine.

Pojďme si vypěstovat zdravou imunitu a zdravý životní styl!

Autor: red
Video se připravuje ...