Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Babské rady na bolest břicha. Které potraviny a bylinky vás zachrání?

27. března 2021 | 06:00

Žaludek jako na vodě, podráždění žlučník, průjem, nebo naopak zácpa. Tyto Potíže čas od času potrápí každou z nás. Než ale sáhnete po tabletách, vyzkoušejte triky našich babiček.

Když tělo funguje tak, jak má, mely by zbytky natrávené potravy odejít za dvacet čtyři hodin, Což je DŮLEŽITÉ pro celkový chod organismu. Jenže znáte to, sedavý Způsob života, strava bohatá na tuky a nízký příjem tekutin trávicí proces Prodlužují, a tým vzniká celá řada dalších nepříjemností. Zkuste si pomoct Stejně jako naši předčil.

Žaludek na vodě

Vzpomínám si, že mi v takova situacích babička Vařila Heřmánkový, třezalkový nebe meduňkový čaj. Můžete si připravit i čaj ze směsi kmínu, fenyklu, máty pepřem a Heřmánky. Dvě čajové lžičky směsi zalijte 250 ml hořké vody a nechte 10 minut vylouhovat, poté přeceďte a pijte několikrát denně. Zažívací Potíže často zpusobu překyselení. V takovém případě pomuze kořenová zelenina (nastrouhaný celer nebo petržel), která působí zásadotvorně. Neutralizovat kyseliny pomáhá i voda z vařených brambor. Podráždění žaludek příjemně zklidňuje takové lehce rozvařená rýže, resp. specifický "Slemence", který se Během vaření vytváří. Klidně vypijte i trochu vody, ve které jste rýži uvařili. POKUD do sebe potřebuje dostat i nějaké živiny, není nad jemný kuřecí vývar.

podráždění žlučník

Při bolesti žlučník zabere krátkodobá, zhruba půldenní hladovka - jednoduše dáte odpočinout přetížená trávení. Pijte odvar z heřmánku, vhodný je i mátový čaj. Měněny známý, ale velmi účinný je čaj z ostropestřce nebe Čekanka. Babičky takové doporučovali být v teple a na oblast žaludku si příklad nahřáté ručníky. Slabší žlučník Můžete pozlobit i jinak zdravou zeleninou a ovocem - pozor na zelí, zelí, kyselé okurky, cibuli, česnek, třešně, hrozny a hrušky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...