Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko

1. září 2016 | 14:06
Prezentace klienta |

Zdraví miminka je to nejcennější, proto bychom výběr zdravotní pojišťovny neměli podcenit. Poradíme vám, jak na to.

Podle čeho vybírat?

Některé maminky se nad výběrem zdravotní pojišťovny pro své miminko nijak zvlášť nezamyslí a ponechají mu zdravotní pojišťovnu, u které jsou vedeny ony. Její výběr je však důležitý. Vždyť zdraví je to nejcennější, co chce každá matka u svého dítěte chránit. Za posouzení stojí ekonomická stabilita zdravotní pojišťovny, velikost sítě smluvních lékařů a tudíž jistota ošetření, kterou vám v danou chvíli poskytuje. Ekonomickou stabilitou se rozumí například schopnost splácet závazky vůči zdravotnickým zařízením řádně a včas. Proč v kritériích nezazněly příspěvky a bonusy? Ty jsou samozřejmě dalším aspektem výběru, avšak neměly by být hlavní prioritou.

Chtěla bych výhody i spolehlivost

Nabídku výhod (příspěvků) má každá pojišťovna rozdílnou. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR splňuje obě kritéria pro správný výběr zdravotní pojišťovny, a to jak ekonomickou stabilitu, tak zajímavou nabídku benefitů. V loňském roce byla zvolena lékaři a řediteli nemocnic jako Zdravotní pojišťovna roku 2015, je jednou zekonomicky nejstabilnějších zdravotních pojišťoven ČR, která se aktuálně stará již o 1 287 000 pojištěnců a disponuje rozsáhlou sítí s více než 25 000 lékaři.

Autor: stock.adobe.com

Navíc k těhotným ženám a maminkám je velice štědrá. Mezi benefity pro rok 2016 zahrnula příspěvek až 800 Kč například na předporodní kurz pro těhotné, epidurální analgezii, monitor dechu, plavání s dítětem, či vyšetření související s těhotenstvím, která nejsou hrazena z veřejného zdravotního pojištění. V kompletní nabídce nechybí ani příspěvky na očkování. 

Jak mohu sebe nebo své miminko přihlásit?

Své miminko můžete k ZP 211 přihlásit jednoduše online na oficiálních stránkách ZP 211. Stejně tak můžete přihlásit i sebe. Pokud by vám nevyhovoval online způsob, nabízejí samozřejmě i standardní přihlášku či vyřízení na pobočce. Nečekejte na poslední chvíli, aktuálně přijímají přihlášky pouze do 30. 9. 2016 a novým pojištěncem ZP 211 se tak můžete stát od 1. 1. 2017.

Zajímá vás více informací o Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra? Navštivte oficiální web či Facebook.

Video se připravuje ...