Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Motorka byla moje láska – bohužel už se na ní nesvezu

6. června 2016 | 11:24
Prezentace klienta |

Nikdy jsem nepatřil k příznivcům adrenalinu. Jsem pohodář, mám rád svoji rodinu, zaměstnání a motorky. Miloval jsem i pohodu a dobrodružství s vůní benzinu se skvělou partou lidí. Ke svým čtyřicátým narozeninám jsem si splnil svůj sen – pořídil jsem si choppera. S kamarády jsem pak často vyrážel na pohodové projížďky po českých silnicích. Bohužel, jeden z těchto výletů se mi stal osudným.

Bylo léto, horko a začala letní přeháňka. S partou kamarádů jsme se zastavili na občerstvení, abychom se schovali před deštěm u motorestu. Když přestalo pršet, vydal jsem se k benzince, která sousedila s motorestem, abych si dofoukl kola. Bylo to opravdu jen pár desítek metrů. Nasedl jsem na svůj stoj, jen tak, v kožených kalhotách a tričku – co se může za tu chvilku stát? Právě ve chvíli, kdy jsem zajížděl k benzínce, přijížděl k ní také řidič terénního auta. Asi jel příliš rychle. A ačkoli se snažil brzdit, nedobrzdil a narazil do mě. Pak šlápl na plyn a zmizel. Nikdo si v té rychlosti nevšiml ani poznávací značky. Zůstal jsem ležet v bezvědomí, pod svým strojem.

Autor: Profimedia.cz

Pět dnů jsem ležel v kómatu s těžkým poraněním hlavy a krční páteře. Lékaři mi operovali pravou nohu a pravý loket. V nemocnici jsem strávil téměř dva měsíce a ještě další týdny mě doma ošetřovali. Viníka nehody dodnes nenašli. Nemohl jsem chodit do práce a ty dva měsíce jsme žili z manželčina platu a mé nemocenské. Na řadu přišly i naše úspory. Ještě, že jsem měl FLEXI životní pojistku od Pojišťovny České spořitelny v komplexním rozsahu. Peníze z pojistky nám vytrhly trn z paty.

Za dobu léčení úrazu jsem dostal 83 000 korun (27 500 korun za hospitalizaci a 56 000 Kč za denní odškodné v případě úrazu).

Autor: Profimedia.cz

Nehoda bohužel nezůstala bez trvalých následků. Ty jsem měl pojištěné na milion s trojnásobnou progresí pojistné částky. To znamená, že když je úraz těžší, pojistná částka se třikrát násobí. Snížila se mi hybnost ruky i nohy a zůstaly mi následky po poranění hlavy, což pojišťovna vyhodnotila v součtu na 55 % a vyplatila mi 1 650 000 korun.

Vyplacené peníze jsem využil na pokrytí ztráty příjmu v době svého léčení a na rehabilitace nad rámec úhrad své zdravotní pojišťovny. Rodinu jsem vzal na zaslouženou dovolenou k moři a zbytek jsem uložil synům na studia.

Na svou motorku můžu zapomenout, už se na ní nesvezu…..

Lukáš, 45 let

Video se připravuje ...