Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Beskydy - horská příroda i relax pro dva

6. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Hledáte klidný kout, kde byste se mohli v létě schovat před shonem všedních dnů i zástupy turistů a užili si romantické procházky ve dvou, společné sportovní aktivity, uvolňující relaxaci i prvotřídní gastronomii? Připravte překvapení svému partnerovi a naplánujte pro něj a pro sebe cestu do Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Malebná valašská obec u hranice se Slovenskem je známá hlavně jako lyžařské středisko. Díky kouzelné přírodě a prvotřídním službám, komorní atmosféře a milému personálu Spa hotelu Lanterna se tu ale budete cítit jako v ráji i v létě.

Věnujete svůj volný čas nejraději klidné relaxaci na odpočinkovém lehátku, s knihou v ruce či při masáži? Stačí obléknout župan na pokoji, svézt se výtahem do přízemí a rázem se ocitnete v tichém světě uvolňující relaxace. V hotelovém L-Spa s bazénem a saunovým světem se nechejte hýčkat intimní atmosférou i bohatou nabídkou evropských i exotických masáží a obličejových ošetření. Zkušené ruce terapeutů a voňavé olejíčky pečující o vaši pokožku dokonale uvolní vaši mysl.

Pokud rádi vyrážíte do přírody a za zábavou, i pro tuto příležitost zde najdete spoustu příležitostí. Okolí hotelu je protkáno trasami pro cyklistické výlety i procházky, k nimž si můžete v hotelové recepci přiobjednat piknikový košs různými dobrotami. Nevynechejte rozhlednu Miloňová dva kilometry nad hotelem. Vyrazit k ní můžete třeba po jedinečné Fotostezce Valachy.

V blízkosti hotelu je pro vás připraveno také Golfové hřiště Horal, půjčovna segway, elektrokol a koloběžek, fitness centrum, tenisový kurt nebo třeba adrenalinový bike park, do půl hodiny autem další golfová hřiště, horské středisko Pustevny nebo skanzen v Rožnově pod Radhoštěm.

Když si objednáte zvýhodněný balíček Letní dovolená ve dvou, řadu služeb už máte přímo v ceně nebo se slevou. Pobytový balíček zahrnuje kromě obvyklé snídaně a večeře také oběd, masáž nebo neomezený vstup do 3,5 km vzdáleného relaxačního centra Wellness Horal s termálními bazény a nabídkou exotických masáží. Letošní novinkou jsou indické masáže a soukromé lekce jógy s indickým lektorem.

Čím Spa hotel Lanterna také vyniká, je moderní krajová kuchyně v podání zkušeného týmu šéfkuchaře Pavla Václavíka, v níž nechybí regionální speciality a suroviny od místních producentů, ale také například rozšířená nabídka snídaní o superpotraviny a smoothies. Pokud dáváte přednost zážitkové gastronomii, navštivte hotelovou restaurace Vyhlídka, která nabízí večerní romantické posezení u šestichodových menu snoubených s víny.

Co si ještě nenechat ujít při pobytu ve Velkých Karlovicích

Ke zdejší oblasti Valašska neodmyslitelně patří typické krajové koláče frgály. Chcete se dozvědět více o jejich historii i výrobě a také si ji sami zkusit? Zúčastněte se kurzů pečení valašských frgálů. O prázdninách se konají dvakrát týdně 300 metrů od hotelu Lanterna.

Ve dnech 22. až 28. srpna se na louce pod Spa hotelem Lanterna, v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, bude konat nový festival Týden kultury na Valašsku. Při ubytování na 2 noci v Lanterně dostanete vstupenku zdarma. Těšit se můžete mj. na Čtyři dohody a Pátou dohodu Jaroslava Duška, cirk La Putyka nebo koncert Hany a Petra Ulrychových a Javory Beat.

Za gurmánskými zážitky pod širým nebem si zajeďte k blízkému Wellness hotelu Horal.V červenci a srpnu se každou středu konají hudební podvečery na venkovní terase s drobným občerstvením, každou sobotu a neděli je připravena nabídka grilovaných specialit.

Více o Spa hotelu Lanterna