Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Monastir: Radostný a barevný svět plný tradic

6. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Na jižním konci hammametského zálivu je Monastir destinací snů, ve které se mírné podnebí, čisté nebe a třpytivé moře spojuje s přátelským a spontánním přivítáním obyvateli a kde jsou zajištěny prázdniny uvolněné a zároveň bohaté na zkušenosti a zážitky.

Toto malebné město proslavil první tuniský prezident Habib Bourguida, který se zde v roce 1903 narodil. K uctění jeho památky mohou turisté navštívit jeho mauzoleum. Při procházce centrem narazíte i na jeho pozlacenou sochu coby školáka. Mauzoleum tvoří dominantu města společně s opevněným klášterem Ribat, který pochází z 8. století, a jedná se o jednu z nejdochovalejších pevností na celém pobřeží. Ribat byl postaven jako obrana proti křižákům a dnes v něm můžete najít muzeum islámského umění.

 

Autor: National Tunisian Tourism Office

NECHTE SE OKOUZLIT

Monastir je obklopen nádhernou zelení. Budete-li se toulat v malebných uličkách starých čtvrtí Monastiru, budete okouzleni světem světel, dojmů, úsměvů a klidu. V celém městě to zvučí činností, obchůdek kovotepce sousedí s velkým obchodem s koberci, vedle stojí stánek řemeslníka skloněného nad svou prací... Všude se setkáte s ohlušujícím křikem, vůněmi a barvami...

Autor: National Tunisian Tourism Office

PRÁZDNINY V MONASTIRU

V celém Monastiru jsou hotely vynikající úrovně - luxusní hotely sousedí s rodinnými klubovými hotely. Návštěvníci si zde užijí moderní typy zábavy i lidová představení. Mohou zde vyzkoušet různé sportovní aktivity - například plachtění, windsurfing, vodní lyžování a další vodní sporty.

Autor: National Tunisian Tourism Office

I příznivci podmořského potápění, jízdy na koni, tenisu, lukostřelby a plážového volejbalu si přijdou na své... Krásné výletní lodě vám umožní obdivovat azurové pobřeží poseté ostrovy a ostrůvky. Můžete se také toulat po nábřeží nádherné Mariny, kde se scházejí vodáci z celého světa, a pokračovat v této procházce na břehu moře. Z jachetního přístavu vyplouvají pirátské lodě, na jejichž palubě nechybí piráti, břišní tanečnice a fakíři. 

Autor: National Tunisian Tourism Office

 

GOLF A ODPOČINEK

Obklopen dunami posetými palmami a pahorky s olivovníky, Monastir vlastní dvě krásná golfová hřiště, z nichž každé má 18 jamek. A pokud je vaším cílem odpočinek, můžete si vybrat ze dvou středisek léčby mořskou vodou, která nabízejí širokou škálu procedur pod lékařským dohledem v souladu s tuniskou legislativou. Patří k nim také několik center balneoterapie.

Kam cestovat z Monastiru:

El Jem

Toto městečko je slavné svým Koloseem – největším na světě po Koloseu v Římě a Capui. Je to velice působivá památka, ke které patří muzeum bohaté na římské mozaiky.

Sousse a Port el Kantaoui

Sousse je krásným historickým městem. Najdete zde velkou medinu, kde se dochovaly četné středověké památky: hradby, pevnost Ribat, Velká mešita, citadela Kasbah.

Gabes a Matmata

Gabes je velká přímořská oáza, která stojí za návštěvu pro svůj palmový háj a barevné trhy. V okolí můžeme navštívit i jiné oázy a udivující berberské vesnice s troglodytskými příbytky.

Tunis, Kartágo a Sidi Bou Saďd

Hlavní město si zaslouží návštěvu pro svoji medinu a další krásné památky, paláce, arabské trhy. Několik kilometrů odtud se nachází město Kartágo a okouzlující vesnice Sidi Bou Saďd.

Mahdia

Původně rybářské městečko, kam můžete z Monastiru dojet vlakem, kterému se přezdívá metro. Oblíbené pro své běloskvoucí pláže a tyrkysovou modř. Město je proslulé svými pátečními trhy a dominantou města je brána do mediny zvaná Skifa Kahla.

Jak by mohla vypadat vaše dovolená v Tunisku? Podívejte se na zajímavá reportážní videa s českými titulky www.youtube.com/c/discovertunisia