Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejpodivnější věci, které potřebujete během menstruace: Co léčba elektrošoky?

  • Bolest břicha? Zapomeňte na teplou lahev, zkuste elektrošoky!
    4. května 2016 | 06:00

    Průměrná žena za život utratí za hygienické pomůcky potřebné k menstruaci zhruba 34 tisíc korun. A to je cena pouze za tampony. Kdybyste si k tomu připočítaly ještě prášky proti bolesti, zničené spodní prádlo nebo všechny dietní hříchy, kterým během PMS neodoláte, dostanete se na mnohem více desítek tisíc. Že je ženské zdraví skvělý byznys, vědí i firmy, které nám nabízejí tak trochu "divné věci". A kam se hrabe menstruační kalíšek... 

  • Elektrošoky proti bolesti

    Video se připravuje ...
    Nová léčba ve světě menstruační bolesti. Zkuste elektrošoky! • VIDEO: youtube.com
    Pryč s léky na bolest a nahřívacími polštářky! Izraelská firma Livia přišla na trh s léčbou menstruačních křečí bez pomoci jakékoliv chemie. Dejte si elektrický šok! Ano, skutečně. Malý přístroj Indegogo vypadá tak trochu jako hudební přehrávač, dokonce i drátky z něj vedou. Akorát že místo sluchátek tu jsou elektrické diody, které si umístíte do kritického místa podbřišku. Poté jen nastavíte, jakou intenzitu chcete použít, a to dle míry bolesti, a spustíte. Elektrické šoky totiž blokují pocit bolesti. Zatím tuto novinku v obchodech nenajdete, předpokládaná doba začátku prodeje je v říjnu letošního roku. A předpokládaná cena? 150 dolarů, tedy asi 3500 Kč. 
  • Kalhotky na menstruaci

    Kalhotky na menstruaci.
    Autor: archiv firem
    Jaké spodní prádlo nosíte nejraději při menstruaci? Staré bavlněné bombarďáky, kterých vám nebude líto, když je náhodou omylem zničíte? Tak to by vám asi přišlo trochu zbytečné dávat za takové spodní prádlo velké peníze, že? Jedna americká firma prodává za přibližně 30 dolarů (asi sedm set korun) kalhotky, které jsou stvořeny právě pro menstruaci.

    Doporučují používat je společně s dalšími hygienickými pomůckami a údajně mají fungovat tak, že pokud je vaše menstruace příliš silná a "protečete", můžete si být jista, že jinde než v kalhotkách to neskončí. Na stránkách firmy se ale uvádí, že pokud nemáte příliš silné krvácení, můžete je nosit klidně i bez další ochrany. Spodní prádlo je vyrobeno z několika speciálně savých vrstev, takže byste se neměla cítit jako v mokrých plavkách.

  • Vložky na více použití

    Vložka na mnoho použití.
    Autor: archiv firem
    Stejně jako se do módy vracejí pleny, které vám vydrží déle než na jedno použití, tak svůj comeback zažívají i vložky na více použití. Výrobce proklamuje, že na rozdíl od klasických hygienických pomůcek jsou tyto stoprocentně přírodní. Aby vám v kalhotkách držely, mají na křidýlkách přidělané cvočky, které si zapnete dohromady. Po použití je stačí opláchnout studenou vodou, nechat usušit – a vyprat je prý můžete, až když skutečně potřebujete. Takto vám může jedna vložka vydržet až na 150 využití. Cena se pohybuje kolem 250 korun za jednu. No, když uvážíte, že vám jedna rozhodně stačit nebude... A to praní ve studené vodě...
  • Magnet "na menopauzu"

    Video se připravuje ...
    Magnet který pomáhá od příznaků menopauzy. • VIDEO: youtube.com
    I když se tento výrobek týká menstruace jen okrajově, určitě stojí za zmínku. Jmenuje se to Lady Care a je to pro ženy v menopauze. Lady Care je magnet, který si máte vložit do kalhotek, a to kousek pod pupík. Tam má působit na autonomní nervovou soustavu, která může za většinu příznaků spojených s menstruací. Přítomnost tohoto magnetu prý pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu tak, že odezní všechny nepříjemné signály menopauzy. Ať už jsou to nadměrné pocení, návaly horka nebo nespavost. Jestli chcete nosit magnetický kamínek v kalhotkách, zaplatíte za to 29 liber. Tedy asi tisíc korun. 
  • Hřejivé náplasti

    Menstruace někdy bolí, ulevit od bolestí může sex
    Autor: Shutterstock.com
    Je pravda, že hřejivé náplasti se prodávají běžně a mají odpomoct od bolestí. Ale tyto jsou údajně navrženy speciálně na menstruační křeče. Žena si je má nalepit na podbřišek, kde budou fungovat. Upřímně řečeno – stejně dobře mohou fungovat i jiné hřejivé náplasti, stejně jako třeba teplý zábal nebo nahřátý ručník. 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...