8 potravin, které fungují jako prevence proti rakovině
Kdo by se v dnešní době nebál rakoviny, když nás s ní straší snad na každém rohu? Snad všechno, co je jen trochu dobré nebo nás to baví, může způsobit rakovinu. Čehokoliv. A i když zaručená prevence, kromě pravidelných vyšetření a hlídání si zdravého životního stylu, není, můžeme proti nemoci bojovat nejrůznějšími doporučeními. Třeba tím, že tato jídla pomáhají v prevenci proti onkologickým chorobám.
Brokolice
Autor: Profimedia.czOstružiny
Autor: Profimedia.czRajčata
Rajčata jsou skvělým zdrojem antioxidantu lykopenu.Autor: Shutterstock.comVlašské ořechy
Vlašské ořechy. I když pro mnohé jsou vlašské ořechy známé spíše ve spojení s Vánoci a pečením cukroví, po zbytek roku by se na vašem stole rozhodně měly objevit. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, obsahují mangan, měď a omega-3 mastné kyseliny. Hrstička vás zasytí a dokáže odvrátit velký hlad. Navíc z nich získáte potřebné zdravé tuky.Autor: Shutterstock.comČesnek
Autor: Shutterstock.comFazole
Fazole jsou plné flavonoidů.Autor: Shutterstock.comHroznové víno
Červené hroznové vínoAutor: profimedia.czListová zelenina
zeleninaAutor: Shutterstock.com
Klíčová slova:
zdraví, domácí lékař, rakovina, jídla proti rakovině, prevence proti rakovině prsu, prevence proti rakovině
Diskuse ke článku
.