Horečka: V jakých případech ji musíte srážet a kdy nikoliv?
Víte, proč měly rtuťové teploměry stupnici vždy jen do 42 °C? Protože při této hraniční tělesné teplotě člověk umírá. Je tedy jasné, že při vyšší teplotě, než je ta normální, se ji snažíme srážet. Je to ale správně? Při kolika stupních bychom měli sáhnout po lécích, které nám s tím pomohou?
Bojovníci s infekcí
Chřipku není radno podceňovat, nejlepší je ji vyležet, i když vás to bude stát část výplaty.Autor: profimedia.czTeplotu kolem 37 °C nesnižujte
Lehce zvýšenou teplotu není nutné snižovat.Autor: Profimedia.czNad 38 °C přichází horečka
Pokud je horečka provázena nepříjemnými stavy, klidně ji snižte.Autor: Shutterstock.comHraniční stavy nepodceňujte
Teplota nad 40 stupňů může být nebezpečná.Autor: Shutterstock.comJak horečku snížit přírodní cestou?
Horečku může pomoct snížit i mátový čaj. Patří mezi chladivé potraviny.Autor: Shutterstock.comPozor na kombinaci léků
Buďte opatrní, jaké léky spolu kombinujete, abyste se nepředávkovali.Autor: isifa.cz
Klíčová slova:
zdraví, domácí lékař, horečka, kdy srážet horečku, vysoká teplota, jak srazit teplotu, jak srazit vysokou horečku, subfebrilní stav, babské rady na snížení teploty, babské rady, paracetamol, ibuprofen, antipyretika
Diskuse ke článku
.