Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Naostro, nebo v kalhotkách? Zdravější je bez, ale musíte v tom umět chodit!

  • Když už se neodvážíte po ulici chodit naostro, rozhodně byste kalhotky měla zahodit na spaní.
    12. září 2015 | 06:00

    Muže to rajcuje, ženy se cítí pohodlněji. Alespoň tedy ty, které zastávají chození naostro. Je ale zdravé úplně zahodit spodní prádlo a chodit jen tak? Rozhodně to má své klady, ale musíte dodržovat určitá pravidla, abyste to neodnesla nějakým zraněním. 

  • Proč nenosit kalhotky?

    Nenosit kalhotky může být zdraví prospěšné.
    Autor: Shutterstock
    Když už nic jiného, tak když nebudete mít kalhotky, vyhnete se dilematu, po jakých sáhnout, aby byly pro vaše ženské partie to nejlepší. Zakázané jsou saténové, krajkové, pod značkou "ideál" se zase skrývají bavlněné kousky. A kde nejsou kalhotky, rapidně se snižuje riziko vaginálních infekcí. Pro ty je totiž živnou půdou vlhké prostředí, kde se mohou mikroorganismy pohodlně množit, a působit tak neplechu. Dalším kladem chození naostro je také vymizení starostí s tím, jestli náhodou spodní prádlo nevykukuje z kalhot.
  • Dodržujte pravidla

    Praní prádla
    Autor: Shutterstock.com
    Neznamená to ale, že teď hned zahodíte všechny kalhotky, které doma máte. Zdá se to sice jednoduché, ale chození naostro má svá pravidla. Pokud je nebudete dodržovat, způsobí vám to zdravotní problémy. První věc je, že pokud se rozhodnete chodit bez kalhotek, pravděpodobně se vám doma zvedne spotřeba vody. Nikdy byste si totiž neměla vzít na sebe dva dny stejné kalhoty, pokud pod nimi nic nemáte. Kalhotky si přece také každý den měníte, ne?
  • Raději v sukni než v kalhotech

    Ideální je chodit na ostro v sukni.
    Autor: Profimedia.cz
    Obecně vzato chodit naostro v kalhotech se příliš nedoporučuje, lepší je nevzít si kalhotky spíše pod sukni. V ní totiž mohou intimní partie svobodně dýchat, nezapařují se a hrozí minimální riziko zevního zranění odřením od zipu nebo švů kalhot. I v sukni si ale dejte pozor, kudy chodíte nebo kam si sedáte. Mohlo by dojít k zánětům nebo infekcím. Prašné cesty nebo znečištěné prostředí nejsou tou správnou volbou pro to, být naostro. 
  • V noci je to žádoucí

    .
    Autor: Shutterstock.com
    "Často radím svým pacientkám, aby spaly úplně nahé nebo alespoň bez kalhotek," říká gynekoložka Allysa Dweck, spoluautorka knihy V jako vagina. Naše intimní partie jsou celý den uzavřeny v prostředí, které jim tolik nevyhovuje. V těsných kalhotkách nemůžou příliš dýchat, je tam vlhko, takže bakterie se mohou snadno množit. Proto alespoň v noci bychom měly vagině dát "vydechnout".
  • Seberte partnerovi trenýrky!

    Seberte svému partnerovi trenky a spěte v nich!
    Autor: Shutterstock.com
    Mnoho žen to ale podle gynekoložky odmítá, bojí se, že by si výtokem mohly zašpinit své ložní prádlo. V takovém případě radí sebrat partnerovy volné bavlněné boxerky nebo konečně vytáhnout ty bombarďáky od babičky, které se vám válí hluboko v šuplíku. V těchto kouscích totiž budou mít puritánky odmítající spaní naostro pocit, že jsou oblečené, přitom své vagině poskytnou dostatečnou volnost a prodyšnost.
  • Na co si dát pozor

    Dejte si pozor, v jakých situacích si spodní prádlo neberete
    Autor: Shutterstock.com
    Rozhodně vždy přemýšlejte nad délkou sukně nebo kraťásků, pod které se rozhodnete nevzít si spodní prádlo. I když muže ve vašem okolí byste možná potěšila – ale za ty řeči a pohledy kolem vám to nestojí. Nehledě na to, že některé vaše kolegyně by to nemusely brát s nadhledem. Takže dříve než se rozhodnete odhodit spoďáry, zamyslete se, do jaké společnosti se vydáte. Stejně tak si pečlivě hlídejte menstruační kalendář, abyste předešly případné nehodě.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...