Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

8 věcí, které by se nikdy neměly objevit poblíž vaší vaginy. Ani v ní

  • Při sexuálních hrátkách si dejte pozor na různé sladké polevy, které by se vám mohly dostat do vaginy. Hrozí kvasinková infekce!
    15. srpna 2015 | 06:00

    Dámské přirození je vlastně naprosto neuvěřitelná věc. Kromě toho, že svým otvorem dokáže protáhnout novorozeně, má dokonce i svého doktora. To třeba o ruce říct nemůžete. Ale stejně jako je úžasná, je i velmi náchylná k různým infekcím a onemocněním. Původci těchto nemocí mohou být i různé věci, které byste měla držet dál od své vaginy. 

  • Sexuální pomůcky z gumy nebo měkkého plastu

    Žena po čtyřicítce si více ví rady, jak se uspokojit.
    Autor: Shutterstock.com
    I když vám přinesou stejně potěšení jako ty ze silikonu, po chvilce se mohou opotřebit, takže se na nich objeví drobné rýhy nebo škrábance. Ty mohou být sice tak malé, že je pouhým pohledem nemusíte vůbec zaregistrovat, ale jsou dostatečně velké na to, aby se v nich usadily bakterie, které si pak směle přenesete do vaginy. Raději si tedy vybírejte ty ze silikonu nebo třeba nerezové oceli. A ano, i když na to zřejmě nebudete mít myšlenky, po použití byste je měla vždy omýt mýdlem.
  • Ovoce a zelenina

    Ovoce a zelenina
    Autor: Shutterstock.com
    Chápu, že se možná chytáte za hlavu, ale divila byste se, kolik lidí se zamyslí nad ovocem nebo zeleninou i z jiného hlediska, než je použití k jídlu. Není to ale úplně dobrý nápad. I když jsou ovoce i zelenina ošetřeny, část nebezpečných látek na nich zůstává. Ty jsou sice naprosto neškodné pro zažívací trakt, ale pro vaginální zdraví už nikoliv. 
  • Lubrikační gely na olejové bázi

    Autor: profimedia.cz
    Pokud nemá váš pohlavní styk zrovna hladký průběh a jste nuceni sáhnout po nějakém zvlhčovadle, potom rovnou zapomeňte na ta založená na olejové bázi. Jdou mnohem hůře umýt, a stává se tak z nich živná půda pro bakterie. Také mohou narušit bariéru latexové ochrany, čímž riskujete pohlavní chorobu nebo těhotenství. Raději používejte ta na latexové nebo vodní bázi. 
  • Výplachy a intimní spreje

    Kdo by to byl řekl, že i přehnaná hygiena škodí? U té intimní tomu skutečně tak je!
    Autor: shutterstock
    Všechny tyto výplachy, spreje a ubrousky jsou nejen naprosto zbytečné, protože vagina má schopnost čistit se sama, ale navíc mohou i způsobit infekci. Mohou obsahovat chemikálie, které pochvu vysušují, a vy tak máte akorát nepříjemný pocit svědění a podráždění. Navíc si tím můžete narušit přirozené prostředí pochvy, které se dokáže samo vypořádat s bakteriemi, čímž zvyšujete riziko infekcí.
  • Šlehačka a čokoládové polevy

    bílý jogurt
    Autor: Shutterstock.com
    Partnera možná představa, že se namočíte do čokoládové polevy nebo pokryjete šlehačkou, může vzrušovat, ale vás by měla spíš děsit. Tyto sladké polevy, pokud se dostanou do vaší vaginy, naruší její přirozené pH, a mohou tak vést ke kvasinkové infekci. Ostatně pokud trpíte na tento druh infekcí, možná byste se měla zamyslet, jestli nejíte příliš sladkého. Případně sladké vyměnit za bílý jogurt, který má v sobě živé bakteriální kultury, které proti infekcím bojují. 
  • Depilační krém

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Látky v depilačních krémech sice neuškodí pokožce na nohou, ale na intimních místech by mohly vadit. Kůže je tam mnohem jemnější, a můžete ji tak snadno podráždit. Výjimkou nejsou ani alergické reakce, které se mohou objevit. I při holení dochází k podráždění, ale ve srovnání s depilačními přípravky je to nic. Depilaci si tak nechte na jiná místa.
  • Cokoliv parfemovaného

    Dokážete si představit, čím vším se naši předkové chránili před početím?
    Autor: Shutterstock.com
    Jahodové kondomy tak krásně voní, a co teprve broskvový toaletní papír, který je navíc ještě tak jemný! Kdo by nepodlehl reklamním tahům, které nabízejí voňavé intimní přípravky... Jenže některým ženám, které jsou citlivější, mohou způsobit infekce. Proto pokud často trpíte na infekce a děláte vše pro to, abyste se jim vyhnula, a stále nic, zamyslete se, jestli nepoužíváte třeba parfemované tampony, vložky nebo toaletní papír. Za infekce mohou častokrát i voňavé sprchové gely. 
  • Tampon namočený v alkoholu

    Autor: Profimedia.cz
    Jde sice o klasickou městskou pověst, podle níž se žena opila poté, co si do vaginy strčila tampon namočený v kapce alkoholu, ale bohužel se tím nejedna dívka inspirovala... Za málo peněz hodně muziky. Rozhodně to ale nikdy nezkoušejte. Můžete si tím poškodit vaginální stěny, a navíc to za to nestojí. Raději si dojděte s kamarádkami na skleničku a pořádně si to užijte.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...