Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dopřejte své vagině parní lázeň, radí herečka Gwyneth Paltrow

Herečka si nemůže vynachválit horkou vaginální kúru, ale lékaři varují, že je to poněkud nebezpečná záležitost.
10. února 2015 | 06:00

Chodit do salonu na kosmetiku obličeje, na úpravu nehtů či pedikúru je už zcela běžné. Americká herečka Gwyneth Paltrow se rozhodla tento zkrášlovací byznys zase o něco obohatit, a tak propaguje myšlenku, že nejen naše tvář, ale i pohlavní orgány potřebují důkladnou péči – inspirovala ji stará korejská medicína. Lékaři jsou však poněkud zdrženliví. 

Tvář sice světu vystavujeme nesčetněkrát častěji než pohlaví, ale podle americké herečky Gwyneth Paltrow bychom mu neměly věnovat o nic méně péče. Jak tato procedura probíhá? Podobně jako když jdete do salonu třeba na pedikúru.

Sednete si na křeslo, roztáhnete nohy a necháte o sebe pečovat. Ano, sice to připomíná spíše gynekologickou prohlídku, ale bude to nejspíš mnohem příjemnější než ve sterilním lékařském prostředí. Přisunou k vám mističku, v níž se louhují bylinky v horké vodě, a dopřejí tak vaší vagině parní lázeň.

Gwyneth Paltrow prožila s Chrisem 10leté manželství
Autor: profimedia.cz

Očista pohlavních orgánů

Podle herečky tato procedura pomůže pročistit vnitřní orgány, zmírní menstruační křeče, příznaky menopauzy, zabrání kvasinkovým infekcím, a dokonce může oddálit menopauzu! To alespoň tvrdí stará korejská medicína, kterou se Paltrow nechala inspirovat. A k tomu ještě bonus – je to prý moc příjemné. 

Lékaři mají na tento kosmetický úkon ale jiný názor. Podle nich je něco takového zbytečné, ba dokonce to může být nebezpečné. Vagina totiž nepotřebuje žádné čištění, tuto funkci zvládá sama. My tomu můžeme napomoci maximálně osobní hygienou, při které bychom to ale stejně neměly přehánět s mýdly, která mohou narušit přirozené prostředí. 

Raději to nezkoušejte

A tomu může ublížit i takové čištění pomocí páry. Bylinky a jiné látky, které se do lázně přidávají, mohou způsobit infekci v ženských genitálech. Kromě toho, pokud by se horká pára dostala do těsné blízkosti, mohla by způsobit drobné popáleniny. 

Trendy v intimním holení jsou velmi pestré
Autor: shutterstock
Nicméně, pokud herečka věří, že tato parní lázeň má blahodárné účinky pro její genitálie, proč ne.

Když už nic jiného, pára pomáhá rozproudit v těle krev, což se týká i klitorisu a stydkých pysků. 

Ale je dobré mít přitom na mysli bohužel i to ,že se tak dá rozjet například kvasinková infekce. 

Video se připravuje ...