Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bílý jogurt: Lékař v kelímku. Jaké prášky díky němu můžete vyhodit?

Bílý jogurt funguje jako lék na gynekologické potíže.
4. listopadu 2014 | 06:00

Možná vás překvapí, kolik nejrůznějších lékárenských přípravků můžete nahradit nebo doplnit prospěšnými účinky bílého jogurtu. Mimo jiné je to skvělý lék na gynekologické záněty.

Přátelské mikroorganismy, které najdete v živých bakteriálních kulturách bílého jogurtu, je hřích nevyužít. Jsou úžasnou přírodní cestou, jak se vypořádat s mnoha příjemnými akutními i chronickými problémy.

Zástupy laktobacilů z jogurtu totiž dokážou vytlačit nepřátelské bakterie ze střeva a udržovat ho ve zdraví a při bezproblémovém fungování. To zdaleka neznamená jen ochranu před střevními problémy, je to základ vaší imunity. A nejen to.

Co všechno bílý jogurt umí

• „Opraví“ sníženou imunitu.

Dlouhodobá léčba antibiotiky, stres nebo výkyvy počasí, to všechno se může nepříznivě podepsat na vaší obranyschopnosti. Prospěšné bakterie v jogurtu ji znovu zvyšují.

• Zabírá na vaginální kvasinkové infekce.

Light jogurty jsou často přislazované.
Autor: shuterstock.com

Stejné dobrodiní, jaké jogurtové bakterie vykonávají pro naše střeva, poskytují i ženskému pohlavnímu traktu. Pokud často trpíte úmornými vaginálními záněty, měly byste bílý neslazený jogurt zařazovat do svého jídelníčku co nejčastěji.

• Léčí mírně zvýšený cholesterol.

Při hraničních a mírně zvýšených hodnotách cholesterolu v krvi pomáhá pravidelná konzumace nízkotučného jogurtu k jejich narovnání.

• Rozsvítí každou pleť, i citlivou.

Jogurt obsahuje přírodní a jemně působící složky, které bezpečně snese i ta nejcitlivější pleť.

Dopřejte si dvacetiminutovou jogurtovou masku každý den, vaše pleť vám za ni bude neskonale vděčná.

Náš tip: Pokud si nejste jisti správným výběrem, prozkoumejte pečlivě složení. Na obalu může být například napsáno, že výrobek obsahuje probiotika nebo také bakterie Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium bifidum. Stačí ale, pokud prostě obsahuje „živé bakteriální kultury“.

Kdy jogurt raději vynechat

Pokud trpíte alergií na mléčnou bílkovinu, mohla by vám pravidelná konzumace jogurtu přinést víc škody než užitku. V takovém případě můžete jogurt nahradit probiotickými potravinovými doplňky, které jsou běžně k dostání v lékárnách.

 

Autor: mac