Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zbavte se kruhů pod očima: Víme, jak na to

Zatočte s kruhy pod očima.
31. května 2014 | 06:00

Objeví se, když to nejmíň potřebujete, a odmítají zmizet. Váčky a kruhy pod očima vás dělají starší a ani trochu vám nesluší. Pryč s nimi. Jak na to?

Proč se vůbec objevují? Ten hlavní důvod asi tušíte. Správně, je to nedostatek spánku. Nemusí jít hned o pozdní návrat z večírku, stačí práce přes půlnoc nebo prostě probdělá noc. Tohle všechno se na vašich očích podepíše. Kruhy můžete i podědit, nebo si je vypěstovat stresem, nedostatečným pitím (vody) nebo nadměrným pitím (alkoholu). Svou roli hraje i alergie nebo těhotenství.

Jak s nimi zatočit?

polohy spánku
Autor: shutterstock.com
Pořádně se vyspěte
Důležité je, jak dlouho spíte i kde spíte. Dopřejte si sedm až osm hodin spánku denně ve vyvětrané a dobře zatemněné místnosti. A před spaním zapomeňte na alkohol a kofein.

Dostatečně pijte
Ideální je čistá voda, snažte se vypít zhruba dva litry. Pokud budete na oslavě popíjet alkohol, nezapomeňte nějakou tu skleničku vody přidat.

Opalování
Autor: Shutterstock.com
Opatrně se sluníčkem
Před přímým sluníčkem chraňte oči kvalitními slunečními brýlemi, abyste zabránili zvýšené pigmentaci.

Šikovně je zamaskujte
Jaká kosmetika vám pomůže? Potřebujete korektor, který má o odstín světlejší barvu než vaše pleť. Naneste ho na celou oblast okolo očí a přepudrujte bezbarvým pudrem. Až budete nanášet make-up, vyhněte se oblasti pod víčky, aby se od ní odpoutala pozornost. U vnitřní strany oka můžete kruhy zkusit překrýt bílou tužkou.

Kruhy pod očima nemusí být jen příznak nevaspání.
Autor: profimedia.cz
Využijte domácí „kosmetiku“
Jaké domácí zdroje vám v tomhle boji pomůžou? Třeba plátky vychlazené okurky nebo brambory, pomáhají zmenšit otoky. Vyzkoušejte i čajové sáčky, protože čaj obsahuje tanin, který podporuje krevní oběh. Zkusit můžete studené i teplé obklady, zhruba na deset minut. Obojí dělá zázraky.

Autor: mac