Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tloustnete? Mohou za to vaše špatné spací návyky

  • Za vaše kila navíc možná může špatný spánek.
    7. května 2014 | 06:00

    Trápíte se dietami a pořád nic? Možná za to mohou vaše špatné spánkové návyky, které brání tělu správně spalovat tuky. Místo hladovění se tak raději jděte vyspat.

  • Za tloustnutí může nepravidelný spánek


    Vstávejte s chutí a energií. Mít ráno dobrou náladu opravdu jde.
    Autor: Shutterstock.com
    Chodíte spát jeden den v osm večer a jindy paříte do tří do rána? Váš spánkový režim by asi jen těžko dal popsat jako pravidelný a to je právě ten problém. Vaše tělo je nepravidelností zmatené, nedokáže vašemu spánkovému režimu přizpůsobit metabolismus a vy díky tomu nejenže nehubnete, ale můžete také začít tloustnout. Právě proto byste měli každý den jít spát i vstávat zhruba ve stejnou dobu, aby váš organismus věděl, kdy je čas na relax a kdy na spalování tuků.
  • Nespíte? Kila jdou nahoru


    spánek
    Autor: Profimedia.cz
    Patříte mezi ty, kteří spí méně než 7 hodin denně a tvrdí, že déle spát ani nepotřebují? Pak jistě patříte i mezi ty jedince, kterým hubnutí zrovna dvakrát nejde. I jedna noc, kdy se pořádně nevyspíte, totiž dokáže napáchat škodu na vaší figuře.  Nedostatek spánku vede k vyšší hladině hormonu odpovědného za pocit hladu a tak unavený nevyspalý člověk toho sní více, než ten, který v noci pořádně spí.
  • Za vaši váhu může špatná ložnice


    Vybrat správnou matraci je pro kvalitní spánek velice důležité.
    Autor: Profimedia.cz
    Vhodná matrace, pohodlný polštář a čerstvý vzduch v ložnici, která bude bez jakékoli elektroniky, to není jen tak nějaký luxus, ale hubnoucí strategie. Díky čerstvému vzduchu v ložnici bude váš spánek hlubší a váš organismus bude lépe odpočívat a nabírat sílu na rychlejší spalování tuků.

Klíčová slova:  hubnutí, dieta, spánek, zdraví, krása
Diskuse ke článku
.