Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Nyní se při sportu o osobní hygienu již bát nemusíte!

14. dubna 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Mnoho žen dnes vyznává aktivní životní styl, pravidelně se věnuje sportu a cvičení, dojíždí do práce, cestuje. Takový aktivní způsob života však vyžaduje správnou, pro tělo optimální osobní hygienu. Mnozí lidé si myslí, že časté mytí a nadměrné používání hygienických prostředků je tou správnou cestou ke zdraví. Pravý opak je pravdou – přinejmenším v intimní oblasti zevního genitálu. Chlorovaná voda s kosmetikou nepříznivě ovlivňují přirozenou mikroflóru a ochrannou kyselou hydrolipidní bariéru na citlivé kůži a křehké sliznici vulvy a poševního vchodu. Za normálních okolností tento funkční systém brání průniku patogenních bakterií z kůže kolem konečníku do pochvy i močové trubice. Porušení této přirozené ochrany, řízené skupinou mléčných bakterií produkujících peroxid vodíku, má za následek stále se zvyšující počet žen trpících pocitem suchosti, podrážděním nebo svěděním v oblasti zevních rodidel a bolestmi při pohlavním styku, nebo dokonce velmi nepříjemnými výtoky.

Nezastupitelná úloha bakterií mléčného kvašení

Bakterie mléčného kvašení z rodu Lactobacillus, které produkují kyselinu mléčnou, kolonizují kromě pochvy i tkáně poševního vchodu. Přispívají jednak k tvorbě přirozeně kyselého ochranného hydrolipidního povrchového filmu a také k tvorbě bariéry o pH 5,0 – 5,5 udržující pokožku a sliznici vláčnou a jemnou. Pokud dojde k narušení tohoto ochranného filmu (např. vlivem menstruace, užíváním antibiotik, hormonálními změnami, stresem, nevhodnou nebo nadměrnou intimní hygienou, intimním holením, koupáním v chlorovaných bazénech, nošením neprodyšného prádla, apod.), vzrůstá riziko přemnožení patogenních bakterií a kvasinek a ženy následně trpí v oblasti zevního genitálu diskomfortem, podrážděním, svěděním, pocitem suchosti, nebo dokonce vaginálními výtoky. Těmto problémům jsou přitom vystaveny všechny ženy, zejména v produktivním věku, menopauze i postmenopauze.

Autor: S&D Pharma CZ

Probiotický intimní krém ellen® - poskytuje současně pomoc i ochranu

Probiotický intimní krém ellen® je vhodným přípravkem pro ženy každého věku. Obsahuje patentově chráněnou směs kmenů laktobacilů Lacto Naturel® (LN®), které jsou součástí přirozené poševní mikroflóry. Po aplikaci krému do oblasti poševního vchodu dochází k obnovení a udržování požadované ochranné kyselé hydrolipidní bariéry na sliznicích zevního genitálu, která zabraňuje průchodu patogenních bakterií z okolí konečníku a jejich dalšímu množení v této oblasti.

Tato hydrolipidní bariéra, s významným zastoupením bakterií mléčného kvašení, současně udržuje hydrataci kůže a křehkých sliznic v oblasti poševního vchodu, čímž přispívá k pocitu svěžesti v intimní oblasti těla po celý den. Krém se aplikuje jednou až dvakrát denně, přičemž jedna dávka krému je přibližně o velikosti hrášku.

Doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc., přední český odborník v oblasti prevence a léčby vaginálního diskomfortu, jeho účinnost potvrzuje: „Už po prvním užití ženy pocítí úlevu, a pravidelné používání Probiotického intimního krému ellen® zjemní pokožku a sliznici zevního genitálu, zabrání pocitu suchosti, odstraní nepříjemné svědění, pálení a bolest v oblasti poševního vchodu. Navíc ženám poskytne přirozeně svěží pocit po celý den.“

Autor: S&D Pharma CZ

Probiotické tampóny ellen® -řešení 2 v 1

Probiotický intimní krém ellen®  ideálně doplňuje Probiotické tampóny ellen®, které obsahují stejnou směs bakterií  LN®. Tyto tampóny podporují přirozené pH poševního prostředí, poskytují spolehlivou a příjemnou hygienickou ochranu při menstruaci a mohou mít příznivé účinky na poševní mikroflóru hned po první menstruaci. K nejvýraznějšímu zlepšení stavu v intimní oblasti těla dochází při pravidelném, dlouhodobém používání. Pro zajištění požadovaného účinku je doporučováno používat  3 tampóny denně v průběhu 3 po sobě následujících dnů měsíčků, a to po dobu nejlépe 3 po sobě následujících cyklů. Pak lze přejít do "udržovacího" schématu, kdy se již počet tampónu v průběhu krvácení může snížit. Probiotické tampóny ellen®  jsou vhodné jak pro ženy, u nichž se mikrobiální nerovnováha již projevila, tak pro ty, které jí chtějí předejít. Tampóny ellen® je možno pravidelně používat místo běžných menstruačních tamponů.

Probiotické tampóny ellen® doporučuje Česká gynekologická a porodnická společnost ČSL JEP.

Patentovaná směs laktobacilů Lacto Naturel® (LN®)

Jak již bylo řečeno, jak Probiotické tampóny ellen®, tak Probiotický intimní krém ellen®obsahují stejnou patentovanou směs kmenů bakterií mléčného kvašení Lacto Naturel® (LN®). Tyto bakterie z rodu Lactobacillus, produkující kyselinu mléčnou, byly izolovány z poševní mikroflóry zdravých žen a následně vybrány na základě svých příznivých vlastností v laboratořích švédské univerzity v Lundu. Přirozeným způsobem udržují ve vaginálním prostředí příznivou hladinu pH, tedy hladinu, která je nevhodná k rozvinutí biologické aktivity nežádoucích bakterií. Navíc je důležitou, již zmíněnou, vlastností laktobacilů jejich schopnost vytvářet peroxid vodíku, který brání nežádoucím bakteriím v uchycení na hostitelskou buňku a tedy i jejich následnému množení.

Autor: S&D Pharma CZ

Společnost pro probiotika a prebiotika potvrdila deklarovaná množství těchto prospěšných bakteriií LN® v obou přípravcích.

Po uvedení tampónů i krému na český trh bylo provedeno testování účinků i spokojenosti uživatelek s nimi.

Výsledky testování Probiotických tampónů ellen®, podzim 2011:

81 žen se rozhodlo zapojit do testování a v průběhu jednoho cyklu používat Probiotické tampóny ellen ® a následně odpovědět na otázky z připraveného dotazníku na téma „Kvalita péče a ochrany intimního zdraví ženy“.  Dotazované ženy byly primárně ve věku 21-40let. Necelá polovina těchto žen upřednostnila při testování používat tampóny během celého dne, jiné tampóny používaly pouze během dne či během noci. Na otázku, zdali tampóny používaly také jako prevenci zánětu při koupání ve veřejných bazénech, odpověděly ve více než  1/3 ano. 88% žen navíc pocítilo, že pro své zdraví dělá více než s obyčejnými tampóny a většina z nich byla s Probiotickými tampóny ellen® natolik spokojená, že je nadále bude používat a doporučovat.

Autor: S&D Pharma CZ

 

Výsledky testování Probiotického intimního krému ellen®, jaro 2013:

255 žen převáženě ve věku 20-60 let otestovalo během 1-4 týdnů (dle závažnosti svého problému) Probiotický intimní krém ellen®, který si aplikovaly jednou nebo dvakrát denně.  V dotazníku zhodnotily na stupnici 1-10 závažnost a následné zlepšení svého problému, jako je pocit suchosti, chybějící pocit svěžesti, zápach, problém s výtokem či podráždění intimní oblasti. Ženy navíc také uváděly problémy jako je svědění, pálení, citlivá pokožka ve vaginální oblasti, kvasinková infekce nebo infekce močových cest. Na konci testování většina žen zaznamenala výrazné zlepšení. U středně závažných až závažných problémů dokonce v průměru přibližně 30% žen zažilo úlevu hned po prvním použití a necelých 80 % po několika dnech používání krému.