Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak smazat vrásky? S novinkami ze světa jógy!

23. března 2014 | 12:00

Přišlo jaro, a pořád vypadáte unaveně, žádná jiskra? Víc než kosmetika a prášky vám pomůžou novinky v józe, hlavně ta „létací“. Není to žádná prázdná móda, je to pohyb, díky kterému budete o poznání krásnější a v pohodě. Co víc chtít?

Když budete hledat záchranu pro své znavené tělo a opotřebovanou psychiku, neobcházejte to prášky.

Opravdovou změnu vám pomůže nastartovat flyjóga nebo jinjóga. Vyzkoušejte, uvidíte.

Flyjóga aneb hlavou dolů

Říká se jí taky antigravitační jóga nebo aerojóga. To proto, že se cvičí ve speciálních sítích a budete střídavě hlavou nahoru a dolů. Je to vlastně směs jógy a pilates, a taky tance a taneční akrobacie.

fly jóga
Autor: fitlight.cz
Váha vašeho těla a zemská přitažlivost, to je to, co vám pomůže. Možná se budete cítit zezačátku podivně, protože budete zapojovat svaly jiným způsobem, než u klasické jógy nebo běžného cvičení. Sítě upevněné u stropu vám dají možnost zavěsit se hlavou dolů a zažít úžasný pocit uvolnění páteře. Díky tomu si pomůžete od bolestí zad a občerstvíte mozek.

A určitě vás nadchne, jak se rozsvítí vaše pleť. Pokožka se v obrácených pozicích prokrví a vyhladí, a když vydržíte cvičit pravidelně, máte tu nejlepší prevenci proti vráskám.

Jinjóga jako duševní lázeň

jinjóga
Autor: shutterstock.com
Po téhle józe sáhněte, když budete potřebovat kompenzovat fyzicky náročnou práci nebo sport. Nebudete totiž trénovat svaly, ale hlavně vazy, šlachy a klouby. Proto počítejte, že v jednotlivých pozicích zůstanete relativně dlouho.

Není náročná fyzicky, měla by vám dát hlavně duševní vyrovnanost. A věřte tomu, že ta je vidět ve tváři o poznání víc než všechny estetické zásahy.

Autor: zuz