Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zase kašel! Když děti stále marodí, pomohou homeopatika

Kašle vaše dítě téměř celou zimu? Poraďte se se zkušeným homeopatem, který mu připraví léčbu na míru.
12. března 2014 | 13:00

Probudil vás v noci nekončící dětský kašel? Tuhle zimu už poněkolikáté? Mělo vaše dítě už několikrát antibiotika, snažíte se infekcí vyvarovat, a přesto nic nepomáhá? Nejvyšší čas s tím něco udělat! Zvýšit imunitu vašeho dítěte.

Jak zvýšit imunitu dítěte, když stále více studií dokázalo, že umělé vitamíny to neumí, a dokonce můžou i uškodit? Zkuste homeopatické preparáty. Koupit si je můžete bez předpisu v lékárně. Ještě lepší ale bude poradit se se zkušeným homeopatem, který dítěti připraví léčbu na míru.

Umělé vitamíny sice mají lákavé obaly a děti je rády polykají, zdraví ale určitě nezajistí. Odborné studie již několikrát potvrdily, že „umělé“ vitamíny se v těle zdaleka tak dobře nevstřebávají jako ty z jídla.

Necháváte dítěti předepisovat antibiotika, aby se rychleji uzdravilo? Možná tím nastartujete kolotoč nemocí, které ovlivní zdraví dítěte na celý život.
Autor: scom
Přesto se každý rok rodiče nechávají nachytat lákavými reklamami na různé preparáty ve tvaru zvířátek či třeba na balení s hračkou. Mnohem užitečnější je sáhnout po ovoci a zelenině a třeba i použít homeopatii.

Jaroslav Čupera, lékař a homeopat, se domnívá, že přemíra různých léků a preparátů „na posílení imunity“ může imunitnímu systému naopak uškodit. „Nemá smysl podporovat obranyschopnost malých pacientů všemi možnými způsoby. Taková nadbytečná stimulace totiž může druhotně vyvolat sklon například k autoimunitnímu onemocnění anebo třeba k alergiím,“ vysvětluje MUDr. Čupera. Podle něj je lepší nechat imunitní systém přirozeně růst a reagovat. Začněte už při chřipce.

Na peníze při ošetřovaní dítěte máte nárok jen do 10 let jeho věku
Autor: profimedia.cz
Jak na to?

Začít lze třeba už ve chvíli, kdy je dítě nemocné. Saháte po lahvičce s paracetamolem kdykoli, kdy je teplota na 38 stupních Celsia? Zapomeňte na to. Zvýšenou teplotu, pokud se nevyšplhá až k hodnotě horečky (tj. nad 39 stupňů), není třeba hned srážet. Horečka je totiž přirozenou reakcí na setkání s infekcí a není nutné s ní hned bojovat léky na její snížení (tzv. antipyretiky). „Při dobře vybrané homeopatické léčbě horečka spontánně odezní během několika hodin či maximálně do dvou dnů,“ radí léčit takové stavy homeopatiky Jaroslav Čupera.

Antibiotika a viróza? Opravdu nepomohou

Navíc znovu upozorňuje, že valná většina infekcí dýchacích cest, jako jsou kašel, rýma a bolest v krku, je obvykle způsobena viry – a na ty antibiotika nezabírají. Část rodičů má přitom stále ještě pocit, že když odcházejí z ordinace bez předpisu na antibiotika, lékař je prostě ošidil. Ne každý věří tomu, že tělo si prostě pomůže samo a nejlépe mu udělá horký čaj, obklad na krku a spánek.

Pokud doprovázíte dítě k lékaři, zaměstnavatel vás musí uvolnit na nezbytně nutnou dobu, nejdéle na jeden den, a to s náhradou mzdy
Autor: profimedia.cz
Homeopatie v rukou lékaře

Mělo vaše dítě antibiotika již mnohokrát v životě, snažíte se s ním vyvarovat infekcí, a přesto nic nepomáhá? Poraďte se se zkušeným homeopatem, jakou léčbu by mu doporučil. „Správně zvolená homeopatická léčba, ušitá na tělo, stabilizuje pacienta na rovině duševní, emocionální a v neposlední řadě i tělesné,“ vysvětluje Jaroslav Čupera s tím, že taková léčba patří do rukou zkušeného homeopata-lékaře.

Homeopatika jsou jedním z alternativních způsobů léčby
Autor: profimedia.cz

Zdraví v kuličkách

Co můžete svému dítěti naordinovat sami bez konzultace s odborníkem? Doktor Čupera doporučuje lék Oscillococcinum, který je určen především na chřipkové stavy, ale prospěšný je u všech infekčních onemocnění. Vyrábí se totiž z jistého druhu kachny, což je živočišný druh, v němž se v přírodě přirozeně shromažďují viry chřipky. Oscillococcinum je vhodné začít užívat nebo jej začít podávat v případě prvních známek infekce co nejdříve. Podávat ho však můžete i preventivně. 

Pro cílenou podporu imunity proti chřipce můžete volně v lékárně pořídit i homeopatický lék Influenzinum 9CH nebo Echinacea angustifolia 5CH, který zvyšuje šance celého těla vypořádat se infekcemi. Na celkové zlepšení imunity pak pomáhá Ferrum phosphoricum 5CH, zvyšuje tvorbu leukocytů, které jsou v boji s nemocemi velmi důležité.

Na lékařský předpis je pak Thymuline 9CH, který dokáže podpořit složku imunity určenou na boj s bakteriemi.

Autor: MUDr. Jaroslav Čupera, lena