Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zbavte se bolesti hlavy: 5 způsobů jak se obejít bez prášků

  • Bolest hlavy vás může doslova paralyzovat
    22. února 2014 | 06:00

    „Mám hlavu jako střep“, jen málokdo z nás tohle nikdy nevyslovil. Jak se ale bolesti hlavy zbavit, aniž byste se stále ládovali prášky? Máme pro vás 5 tipů, se kterými to půjde.

  • Zavřete oči


    polohy spánku
    Autor: shutterstock.com
    Bolest hlavy je nejčastěji vyvolána napětím a stresem, kterým se bohužel v současné době nevyhne téměř nikdo z nás. Ať už vás bolí hlava ze stresu nebo se jedná o počínající migrénu, může vám pomoci malý relax. Lehněte si na záda a zavřete oči, vypněte všechny přístroje a zatáhněte žaluzie. Naprosté ticho a klid vám pomůže lépe se uvolnit a bolest hlavy tak bude moct snáze odeznít.
  • Napijte se


    Pomerančový džus
    Autor: Shutterstock.com
    Často nás bolest hlavy přepadá kvůli dehydrataci, díky které nám doslova houstne krev v žilách. Průtok krve tepnami a tepénkami v mozku se tak zpomaluje, rozdráždí se tím nervová soustava a to je důvod, proč nás může doslova třeštit hlava. V případě takové bolesti hlavy se vyplatí zvýšit příjem vody, ředěných ovocných a zeleninových šťáv nebo bylinných čajů. Během dne byste měli vypít okolo 2 litrů tekutin. Při bolestech hlavy naopak zapomeňte na kávu, kolové a slazené nápoje nebo černý čaj, které by vám ve vašem stavu přitížily.
  • Rychlá masáž


    Bolest hlavy může být nesnesitelná
    Autor: profimedia.cz
    První pomoc při bolesti hlavy může být jednoduchá masáž. Pokud cítíte, že na vás jde ta známá nepříjemná bolest, přiložte si palec jedné ruky na kořen nosu a jemně stlačte. Jestliže se vám bolest už rozjela, pomůže, když přiložíte prsty obou rukou na spánky, jemně přitlačíte a budete dělat malé krouživé pohyby.
  • Teplo a chlad


    Potřebujete zamaskovat probdělou noc? Máme pro vás pár triků.
    Autor: Shutterstock.com
    Kdykoli na vás jde ten nepříjemný pocit, zkuste si na zátylek přiložit teplý obklad nebo naopak studený obklad přiložte na čelo. Zmírníte tak pulz ve spáncích a tím si ulevíte.
  • Zkuste sex


    Orgasmus na který nezapomenete
    Autor: shutterstock
    Endorfiny, nebo-li hormony štěstí, které se během sexu vyplavují do těla  pomáhají společně s hormonem oxytocinem proti bolesti. Zkuste polohu, kdy si lehnete na záda a klasickou misionářskou polohu si pozměňte tím, že zvednete a propněte nohy ke stropu a roztáhněte, co nejvíce to jde. Zajistíte si tak hluboký průnik a hlavně masáž energetických drah propojených s ledvinami a játry. Ty restartují metabolismus a hlava jako střep přestane bolet. Nohy nahoře také podporují lepší prokrvení mozku a tím rychlejší odeznění bolesti. Tahle poloha navíc skvěle funguje i po bujarém večírku a léčí kocovinu.

Diskuse ke článku
.